View Single Post
Vechi 05.02.2013, 20:52:16
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Ti-a scapat esentialul. Eu nu am spus ca "Atunci cand privesc monahii si imi vine in minte ideea ca". Acest "imi vine in mine," este falsa ipoteza. Mie nu-mi "vine in minte" ca mare parte dintre calugari sufera de boala pe care am expus-o eu, eu am alta sursa de informatie decat "mi se pare ca/ imi vine in minte ideea ca". Aici e mica greseala despre care am vorbit.
Eu nu stiu daca se cred mai presus sau nu, pentru ca intotdeauna cand vorbeste preotul (ieromonah) se refera si la el ca este pacatos s.a.m.d. Iar cat despre faptul ca citisem undeva de calugari falsi sau ca doar hainele au legatura cu credinta si atat, am sa va povestesc o intamplare adevarata dintr-o zona apropiata de unde locuiesc eu. Un preot slujea la o biserica, si ca orice preot ii indemna pe mireni sa posteasca, si posteau oamenii si respectau tot ce le spunea el pentru ca erau extrem de credinciosi. Si ce credeti ca facea preotul dupa ce se termina slujba? Se bucura de bucate alese, manca carne si tot felul de bunatati. Si ce credeti ca face preotul la un moment dat? Vazandu-i pe oameni atat de buni si credinciosi nu mai poate si le marturiseste ce facea el si ulterior renunta la aceasta meserie. Si zic eu acum daca nu esti pentru a fi monah, si vezi ca vin oameni batrani si iti pupa mainile si ingenuncheaza in fata ta, oare nu te simti vinovat? Asta e valabil chiar si in cazul in care mergi la manastire doar pentru siguranta zilei de maine.
Reply With Quote