Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Spre exemplificare:
Negarea: Manipulatorul refuză să admită că el sau ea a făcut ceva rău.
|
Mi-am cerut iertare. Mai trebuie să scriu o dată?
Citat:
Minimalizarea: Un tip de negare cuplată cu raționalizare. Manipulatorul spune că comportamentul lui/ei nu este atât de dăunător sau iresponsabil precum sugerează altcineva.
|
Te-am invitat să ignori mesajele mele. Dacă ele nu sunt de acord cu ideile tale, dai vina mai nou pe manipulare? Adică nu am voie să-mi dau cu părerea?
Citat:
Atenția sau neatenția selectivă: Manipulatorul refuză să acorde atenție oricărui lucru care l-ar abate de la agenda sa, spunând lucruri cum ar fi „Nu vreau să aud”, "Nu vreau sa citesc".
|
Uite aici cel mai bun exemplu:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=752.
Îți recomand să mai citești o dată textul ăsta cu manipularea și să te uiți în oglindă. Păcat că nu vei pricepe mare lucru...deja ai dovedit-o.
Citat:
Diversiunea: Manipulatorul nu acordă un răspuns direct unei întrebări directe, ci face o diversiune, direcționând conversația către un alt subiect (off-topic).
|
Hai să vedem câte mesaje on-topic ai pe ziua de astăzi (pe topicul acesta)? Ai curaj să le numeri? Și vreau să vedem cine a generat tot off-topicul ăsta?
Citat:
Evaziunea: Similară cu diversiunea, dar aici se oferă răspunsuri vagi, irelevante, divagații sau expresii ambigue.
|
Păi asta am și spus...că eu întreb ceva și voi o luați pe arătură, ba cu copy/paste de pe un site....ba răspunsuri care nu fac subiectul topicului.
ps: Uite cum ridici mingea la fileu și apoi te plângi...