View Single Post
  #104  
Vechi 06.02.2013, 10:50:33
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Prin coacere îți cam iei adio de la [co]enzime, vitamine, o parte din proteine...
Nu e chiar așa, întradevăr se distrug din vitamine, dar cartoful nu prea ai cum să-l mănânci decât gătit...prin cocarere de exemplu "otrava din el" - solanina (partea verde) se retrage spre coajă, deci și gătitul poate fi benefic. Cartoful își păstrează cel mai bine din propietăți când este copt, apoi fiert, iar prăjit devine otravă.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Deci încearcă să mănînci cît mai crud.
Fructele ar trebui să constituie ponderea cea mai mare din alimentație și atunci ai bifa mâncatul crudităților. Bineînțeles și legumele, dar leguminoasele și cerealele cam trebuie gătite.

Îți recomand hrișcă muiată în apă, trebuie lasată în apă cam 4 ore înainte de a o consuma. Poți adauga miere pentru gust și pentru a favoriza asimilarea calciului din hrișcă. Mai poți pune nucă măcinată.

LA fel poți proceda cu grâul încolțit, doar că grâul necesită mai mult timp pentru a sta în apă. Vezi că sunt pe net rețete de grâu încolțit.
Reply With Quote