Dragă
Mishule, păi tu acuma-ți ceri iertare tuturor, și chiar simți că ai greșit și se vede bine că ți-ai schimbat atitudinea și limbajul, un lucru pozitiv ai aplicat prin metanoia asta asumându-ți în public o îmbunătățire evidentă de comportament care pare umilitoare, dar eu nu te-am acuzat pe tine de nimic și nu m-am supărat dacă m-ai criticat constructiv și nu ți-am cerut ceva neaparat decât am încercat să gLumesc un pic cu tine pentru ca să-ți descrețești încruntarea și să-ți liniștești încordarea... însă rămânând la subiect pentru că asta ne frige.
Și încercând să te fac pe tine să pricepi eu băteam defapt în urechile surzilor care și-au astupat urechile să nu audă și și-au acoperit ochii să nu vadă ca nu cumva să creadă și să vină să-I vindec. Nu io, ci ''ălalaltu', celălaltu', unicool''... ști tu.
Deci căutați Haremanuel să faceți în voi din fetițe și femei și fecioare și nu Haremamona&Tatulio... privindu-le de pe trotuarele vieții în timp ce pe voi înșivă să vă închipuiți purcelași pofticioși plini de basmele măririi mincinoase de sine și viclene ca loviți de cretinită acută: lăcomie zgârcită și fricoasă și necredincioasă venită dintr-o pismă prostească a întietății privilegiilor unui viitor bogat și fericit ca rod al încrederii numai în puterile proprii în contra lui Dumnezeu. (Ca pe iconițe pe sticlă să le priviți iar pe voi ca pe drăcușori cu 4 cornițe însă care arătați gLumii numa' două din ele.)
Te rog să mă ierți și tu dacă iar m-am dat mare și lucios, strălucind de sănătate, înțelepciune și grozăvie... nu era decât o pură lăudăroșenie deșartă plină de înțelepră și înțelepciudă așa ca o bășină care zice una-într-una Domnului că ea n-are nicio vină. Și sărmana chiar are dreptate, ce vină poate să aibă ea? Păi ea a mâncat fasole cu 'ciolan'? Ea a asezonat porția respectivă cu ceapă spartă cu pumnul și usturoi ca egiptenii și a pudrat-o cu piper, piparcă și semințe de muștar? Ea a mâncat oare nu una ci 3-4 porții cu pită moale și caldă și apoi a udat-o cu bere sau vin roșu? Ea s-a uitat apoi pe TV la toate goliciunile sorbindu-le din ochi și învoindu-se cu toate trădările pentru banii de pe urmă? Ea s-a jmecherit și s-a puturoșit încât să se scape mereu pe sine de tot greul și de toată crucea vieții? Unii ar zice că da, ca să prindem dracool și să-i scoatem ochii... dar după ce-l prinzi pe dracool și-i scoți ochii, apoi rândul cui vine? Păi nu cu năravul meu ar fi trebuit să încep? Uite plâng cu tine la Dumnezeu ca să mi-l scoată iară... și El îl scoate mereu însă eu mă lupt cu El mai ceva ca Iacov, mai ceva ca Iuda... ca să-l mai lase.
Apropo, voi știați că Dumnezeu a zis că fiul pierzării a pățit-o pentru ca să se împlinească scriptura? Hai, ia ziceți ce înțelegeți voi marii cugetători vicleni, de aici?
Păi el, sărmanul Iuda, era încurcat rău la minte din pricina lăcomiei de bani și de averi intelectuale pervertite, slujind la prea mulți stăpâni, căci el a crezut că l-a vândut pe Hristos cu 30 de arginți și de aia i-a aruncat înapoi în templu strigând 'am vândut sânge nevinovat', când defapt el Îl vânduse doar cu o sărutare pe Domnul său iar cu 30 de arginți și-a vândut propriile lui servicii de a-i duce pe soldați și farisei în plină noapte și taină la locul unde obijnuia să se odihnească Domnul cu ucenicii.
Deci chiar dacă Iuda s-a tulburat și s-a spânzurat de frica fariseilor și s-a rupt craca apoi cu el de s-au deșertat mațele lui împrăștiindu-se în țarina aia a blestemului... prin asta Domnul a zis că s-au împlinit scripturile, deci a dat lui bătaia pe care ar fi trebuit s-o ia poporul Israelului cel vechi așa cum era scris în scriptură că va fi dacă astfel de fapte rele vor avea, deci iată că Dumnezeu l-a răsplătit cu ceva bun pentru sincera strâmbă și greșită auto-judecată proprie chiar dacă pocăința lui a fost una smintită și chiar dacă a ajuns în iad după moarte... însă Iuda chiar dacă era un ucenic mai nebun, el Îl iubea pe Hristos iar Domnul nu l-a abandonat nici azi ci chiar în iad îl mai vizitează lucrând mereu la scurtarea timpului său sortit chinurilor și suferințelor de neînchipuit rânduite pentru că nu a primit dreapta pocăință și judecățile cele drepte ale lui Dumnezeu pentru faptele sale.
Uite cum am deraiat și eu de la subiect și ca un al treilea iuda, că al doilea a fost Arie-nebunul care nu socotea că Iisus avea și haină sfântă, am ajuns în bălării, în păpuriș și prin mocirlele haremamonicelor sfaturi venite din pârga minții lui tatulio cel foodool și credool ca dracool... vreau iar să ne păcălesc și să mă amăgesc mai ceva ca dobitocool dobitoacelor, cu nume de cod: sharp-e... că cică o să scap mai ușor. Viclenia cea rea nu te scapă ci te-ngroapă de tot.
Asta-i situația... (vezi e vorba și de un anumit fatalism în păcătuire, că nu e fatalismul ăla din Miorița prin care ciobănașul cel bun împacă neliniștea oiței năzdrăvane care a văzut și a auzit ce pun la cale frații, prietenii și vecinii... odată ce ajung ciobani)