Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Nu e chiar așa, întradevăr se distrug din vitamine, dar cartoful nu prea ai cum să-l mănânci decât gătit...prin cocarere de exemplu "otrava din el" - solanina (partea verde) se retrage spre coajă, deci și gătitul poate fi benefic. Cartoful își păstrează cel mai bine din propietăți când este copt, apoi fiert, iar prăjit devine otravă.
|
Eu am ajuns la concluzia că este cel mai sănătos să faci cartofii în aburi, cu tot cu coaja lor. Sînt mult mai gustoși așa decît fierți sau preparați fără coajă. E opțional după aia dacă vrei să-i cureți.
Coacerea implică temperaturile cele mai mari și de aceea e varianta cea mai nesănătoasă, în special pentru că apare inevitabil "smoala" ruginie sau neagră, care e cancerigenă 100%. De prăjeli nici mai mai pomenesc.
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Fructele ar trebui să constituie ponderea cea mai mare din alimentație și atunci ai bifa mâncatul crudităților. Bineînțeles și legumele, dar leguminoasele și cerealele cam trebuie gătite.
Îți recomand hrișcă muiată în apă, trebuie lasată în apă cam 4 ore înainte de a o consuma. Poți adauga miere pentru gust și pentru a favoriza asimilarea calciului din hrișcă. Mai poți pune nucă măcinată.
LA fel poți proceda cu grâul încolțit, doar că grâul necesită mai mult timp pentru a sta în apă. Vezi că sunt pe net rețete de grâu încolțit.
|
Consum hrișcă încolțită în salată sau simplă (ce-i mai place lui fiică-mea care are 1 an și 4 luni!). Sau hrișcă înmuiată în apă și apoi măcinată la blender împreună cu grîu hidratat și alte semințe și cereale, cu care fac pîine
crudă sau biscuiți. Evident că mănînc și hrișcă aburită sub capac cu puțină apă, dar încerc să mă las... :)