View Single Post
Vechi 06.02.2013, 14:12:21
Ivanacristescu Ivanacristescu is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Da, este de dorit sa se faca la finalul slujbei. Dar ce este mai important, este ca acesti bani sa nu aibe o destinatie straina de ajutorul dat semenilor, binele comunitatii si al bisericii. M-as intrista sa stiu ca aceste mici sume ajung in buzunarele celor care nu ar trebui sa aiba buzunare pentru acesti bani. Eu prefer sa stiu ca am fost deranjat cateva minute ca anumite persoane sa poata zambi.
Costel,daca dam acel banut,il dam si..pace si bucurie ,in Iisus,Domnul! Ca daca am sta sa "asude" banul in plama noastra(asa cum ne invata Sfintul,Marele Ioan Gura de Aur!!),pina il dam,si am sta ,indeluuung sa cugetam ,ce anume se va face cu ce se stringe,"in tavita",trece vremea datului si raminem de caruta...Acest "dat",este o datina,din batrini,care atita timp cit se practica cu bun-simt,personal nu ma deranjeaza,si de cele mai multe ori dau,daca am,si ,slava lui Dumnezeu ca am avut!..Nu tavita face deranjul,ci lumea care inca nu a invatat ca in Biserica tre' sa fii..SMIRNA!!! Daca n-ai fost "pe faza" la venirea "tavitei",nu mai alergi dupa aceea,impingind lumea in dreapta si-n stinga,ca s-o ajungi din urma..ci astepti,mai atent,un "alt timp",pentru .."sansa" ta!...
Si ca sa fim si mai siguri ca cineva poate zimbi,este bine sa fim mai atenti la "Lazarii" pe care i-a pus Dumnezeu chiar la portile casei noastre.Si n-avem cum sa nu-i vedem,pentru ca ,din nefericire,pt ei,sint..extrem de multi,si..tind sa se inmulteasca!!!...Dar,poate ca ei sint "sansa" noastra,ca sa nu alergam,inutil,dupa tavita pierduta...
Bucurie!
Ivana
Reply With Quote