View Single Post
Vechi 06.02.2013, 23:17:51
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așa este, mai important este să vedem doar răul (cipuri peste tot, oameni necredincioși)? Binele, ce-o mai fi și ăsta? Nu?

Și atunci cum pleci la luptă, așa de una singură? Și cu cine te lupți? Cu frica din tine?

Crezi că se va înduhovnici cineva activând pe forumul ăsta? Sau crezi că pe aici sunt numai sfinți?

Ca deobicei răspunzi mai mult pe lângă subiect, de fapt m-am obișnuit cu răspunsurile tale evazive. Poate pe viitor încerci să răspunzi concret discuților în care te atrenezi, fără să mai bați câmpii.

Revin cu întebările cărora nu mi-ai răspuns: Vouă celor care tot vă complaceți în ”lupta” asta anti-cip, duhovnicii voștri ce vă spun? Să propagați isteria sau să luați aminte la ce ne învață Biserica?

ps: postările alea două se pare că sunt prea greu de înțeles, mai citește-le o dată cu multă atenție și încearcă să nu-ți distribui atenția numai pe ceea ce vrei tu să auzi și să vezi.
Stiu ca tu le cam vrei mura-n gura dar vezi, afirmatia “raspunzi pe langa subiect” mai poate insemna si ignorarea provocarii interlocutorului, pentru ca ironia “fina” gen.... “sa propagati isteria” se subintelege ca e capcana tocmai din continuarea ideii prin neluarea in seama la ce ne invata Biserica! Dovada? Chiar din inceputul frazei aduci acuze “va complaceti in lupta anti-cip”, adica si parintele meu o fi vreun “isteric” nu? desi are parohia pe mosilor plina-ochi la fiecare Liturghie de “isterici”! Si acel “sau” dintre idei, denota clar ca indiferent cum raspundeam, insemna fie ca parintele ma indeamna sa “propag isteria” fie ca nu iau seama la ce invata Biserica.
te rog sa tii minte pe viitor ca atunci cand nu raspund la “intrebari incomode” adica intrebari-capcana, e tocmai pentru a nu cadea… in capcana!

Si ca sa-ti fac totusi hatarul, am sa-ti raspund ca parintele ne-a sfatuit sa atentionam si pe altii, dar greseala mea e ca intrand pe acest forum am crezut ca deja se cunosc intentiile despre semnificatia actelor electronice si cum spui, m-am antrenat in discutii, tocmai pentru ca mi s-a parut o impotrivire superficiala cum sunt postarile Ioanei cu nanotehnologia si suflatul in ceafa al vanzatoarei, dar in fapt, ea stie ce inseamna atat 666 cat si perspectiva implantarii. Parintele meu spunea de discutii personale (face to face) da’ de unde era sa stiu ca pe forumul crestin-ortodox danseaza dilaila?? Acum stiu: dilaila e la ea acasa

s-ar putea sa ai mare dreptate cu ideea ca cine se va înduhovnici activând pe forumul ăsta!! m-am inscris in 2011 pentru ca mi-au placut articolele postate pe site mai ales cele din Agenda Crestinului si am urmarit diverse subiecte discutate pe aici si nu mi-a fost frica sa particip si eu la discutii, sa ma…."antrenez" dar sincer, nu ma asteptam la un asemenea “upercut” din partea... confratilor! Sau depinde, unii ma “vad stilista cipofoba ce propaga isteria” deci punct ochit–punct lovit nu?…. Stiu ca netul e plin de capcane si chiar imi pare rau ca n-am mai mult timp liber sa ma plimb pe el da’ ce vrei…. ispita!!!

Referitor la p.s.-ul tau cu postarile alea doua si ca imi distribui atentia numai pe ce vreau eu e inutil sa-ti precizez ca fac parte din categoria “razboi cu morile de vant” indicata atat de generos de Mihai. Si drept sa-ti spun nu m-as urca in vreo barca fie cat o coaja de nuca alaturi de Mihai si prietenii lui simtind deja ce “curent” ii impinge…

la intrebarea cu cine lupt, cu frica din mine? nu avem toti prin acest trup adevarat dusman pe calea mantuirii? ne cam impiedicam singuri fara "ajutorul" cuiva dar raspunderea e greu de asumat