Si totusi, Viviana sunt cupluri care au trait impreuna iainte de casatorie, s-au casatorit si sunt fericiti si impreuna. Daca povestea ta nu e asa de fericita, asta nu inseamna ca toate sunt la fel.
Imi pare rau, dar fie parintele Arsenie Boca nu este in tema, fie il scoti din context, si atunci ce spui tu nu mai are acelasi sens. Cum sa fie Taina Casatoriei numai spre nastere de copii? Pai atunci cei care sunt sterili nu ar trebui sa se casatoreasca fiindca nu pot avea copii? Cuplurile care afla ca nu pot avea copii ar trebui sa se desparta? Batranii care nu mai pot avea batrani ar trebui sa se desparta? Sau cei care nu mai vor copii ar trebui sa se desparta? Ei na.Taina casatoriei este data ca sa implineasca multe din nevoile umane, nu numai cea sexuala si de a-ti raspandi genele.
Nu spun ca e bine, dar unii oameni vor sa vada cum se inteleg stand in aceeasi casa, impartind aceeasi masa si acelasi pat fiecare cu tabieturile lui, sa vada daca se suporta unul pe altul. Nu este neaparat vorba de a te potrivi dpdv sexual, ci de a te potrivi din dpdv logistic. Ati avut unii colegi de camera/apartament? Mi s-a intamplat sa fiu foarte buna prietena cu unii, dar cand e vorba de impartit acelasi spatiu -- nu merge pur si simplu.
Bineinteles ca sunt alte moduri de a afla lucrurile astea fara a merge asa de departe, dar asta este modalitatea pe care o aleg unii.
Daca va uitati la cuplurile mai in varsta si nu numai o sa observati ca de multe ori femeia este cea care lasa de la ea, care suporta o gramada de mofturi din partea sotului, numai "ca sa fie bine." Nu mi se pare drept, desi stiu ca multora pe forumul asta li se pare ca e bine.
Totusi, si din cate vad si in ce scrieti voi, ancah si viviana -- tot timpul se vorbeste ca femeia trebuie sa tina la fecioria ei si la "mandria ei" (pana la urma daca mandria sta in feciorie numai...e trist). Dar barbatii? Femeile nu "se necinstesc" singure pana la urma. Exista intotdeauna un el. Care de obicei face tot felul de presiuni. De ce sa punem intreaga vina pe umerii bietei fete, cand de fapt vina e doar la jumatate.
|