View Single Post
Vechi 07.02.2013, 02:29:11
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Bucurii, Bunule !
Cum adica "s-a despartit la catolici" ? Catolicii au mentinut ceea ce Biserica Catolica a facut din vremea apostolilor. Sunt doua Taine separate.
Iata ce spune un preot si teolog ortodox, probabil mai in cunostinta de cauza decat dv:
"Potrivit practicii Bisericii vechi, unele confesiuni crestine separa timpul botezului de timpul mirungerii (sacramentul confirmarii)". Clarificarea preotului ortodox o gasiti pe acest sait ortodox: http://www.crez.org/randuieli/miruirea.asp
Prin urmare, cei care au inovat (ca in multe alte cazuri) sunt rasaritenii, nu apusenii. E adevarat, pe de alta parte, ca aceasta inovatie a fost facuta de pe vremea cand grecii inca mai erau sub juristictie papala. De aceea, mirungerea indata dupa botez o facem si noi, greco-catolicii. Cu deosebirea, fata de ortodocsi, ca nu sustinem, impotriva evidentei liturgice, ca apusenii ar fi schimbat randuiala, ci noi, rasaritenii, am schimbat-o de multe secole.
Doamne ajută.

Bunule? Mie, păcătosului? Să mă mai mir, oare, de nebunia minții tale ?

Uite ce zice Scriptura, pierzător de suflete:
"Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu." Luca 18, 19.
Vezi, nu cumva să înțelegi de aici că Iisus nu este bun, El fiind Fiul lui Dumnezeu cum și El afirmă, și Însuși Dumnezeu în Sfânta Treime, întrebarea e retorică, pentru a arăta bunătatea lui Dumnezeu, nemăsurată cu bunătatea oamenilor.

Da, sunt două taine separate, dar sevârșite împreună, conform Sfintei Scripturi. La fel ca tainele Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie ce sunt separate dar se săvâșesc mereu împreună, ca și primele două menționate aici. Ereticii romano-catolici nu au mai menținut nimic din vremea Sfinților Apostoli, după Marea Schismă când au ieșit și s-au lepădat de Adevăr.

Ți-a orbit sufletul, nu mai vezi Adevărul că e sub ochii tăi. Iată, am să iau aceleași cuvinte ale tale, în care tu te-ai smintit și am să mai adaog doar câteva, ca să vezi Adevărul.

"(Ne)Potrivit practicii Bisericii vechi, unele confesiuni crestine (romano-catolicii) separa timpul botezului (7 ani) de timpul mirungerii - sacramentul confirmarii (12-14 ani)".

Prin urmare, cei care au inovat (întotdeuna) sunt apusenii ereticii apostați romano-catolici, niciodată nimic răsăritenii, ei rămânând la fel ca în primele secole creștine, păstrătorii celui mai autentic, originar și scripturistic creștinism. De atunci și azi și în vecii vecilor, fiind singura și unica Biserică Creștină rămasă pe pământ, numită și Ortodoxă. Slavă Miresei lui Hristos. Amin.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2013 at 03:12:42.
Reply With Quote