View Single Post
Vechi 07.02.2013, 08:04:57
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce nu se savarseste Botezul la 7 ani?
Pruncul catolic are cunostinte minime la 40 de zile, stie ce se intampla acolo si de asta considerati ca este bine, insa pruncul catolic n-are cunostinte minime despre Mirungere, doar despre Botez si de aceea se amana?
Discutiile se transforma in de ce asa si nu altfel, cu toate ca nici eu si nici dumneavoastra nu avem autoritateatea de a da verdicte in chestiuni teologice. Eu nu cunosc bine de ce Biserica Catolica procedeaza intr-un fel sau altul si e oarecum firesc. Am invatat catehismul la 7 ani, l-am recapitulat la 13, iar crestinii catolici (din pacate am observat ca sunt singurii care fac asa) dupa ce trec prin aceste etape, incep sa se concentreze pe lupta pe care o au de dus cu ei insisi si cu pacatul. Nu m-am instruit deloc in practicile Bisericii Catolice si am fost uimita sa vad ca sectantii/neoprotestantii, iar acum vad ca si ortodocsii sunt foarte cunoscatori si acuzatori in ceea ce priveste Biserica noastra. De FIECARE DATA, ca si in acest caz, al Sfintei Impartasanii, cand am cercetat mai atent, am constatat ca regulile noastre pot fi eventual contestate, insa nu sunt nici pe departe erezii, sau hule sau contrare invataturilor Sfintei Scripturi sau a Sfintilor Parinti, cum suntem acuzati. Si cred ca merit scuze de la dumneavoastra ca m-ati facut "sacal" in contextul in care mi-am aparat un punct de vedere, iar dumneavoastra nu ati demonstrat sub nici o forma ca "adevarul" ar fi erezie.

Asta pe de o parte. Pe de alta parte, cercetati putin ce inseamna botezul si ce inseamna spovada. La botez actioneaza Duhul Sfant, nu eu; eu sunt incredintata Domnului de catre parintii si nasii mei. La spovada sunt eu insami, fata in fata cu Isus Hristos caruia-I marturisesc pacatele mele si ma caiesc pentru ele. Eu imi fac cercetarea cugetului, eu Il rog pe Duhul Sfant sa ma lumineze sa inteleg ce e pacat si ce nu, eu marturisesc pacatele etc. Spovada si Sfanta Impartasanie sunt sacramente in care mintea, cugetul, inima mea se indreapta catre Creator si Mantuitor; este un dialog pe care-l avem cu Domnul nostru. Botezul e un sacrament in care noi suntem incredintati Domnului, iar El ne primeste. Nasii si parintii se angajeaza sa-l invete pe noul membru al Bisericii viata de credinta.

Deci, daca aveti argumente ca punctele insirate de initiatorul topicului sunt erezii am putea continua. Pana acum avem 2 minciuni: cea referitoare la Neprihanita Zamislire si cea referitoare "nici un fel de spovada".

Last edited by nutucutu; 07.02.2013 at 08:18:08.
Reply With Quote