View Single Post
Vechi 07.02.2013, 08:52:35
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Observ

Doamne ajuta,
Din pacate, sau poate din fericire, abia acum am vazut acest topic si observ ca nu sunt singura care trece prin tragedia revoltarii impotriva lui Dumnezeu si a necredintei in El si asta doar din pricina singuratatii. Un om razvratit, care nu il lasa pe Dumnezeu sa lucreze, nici nu are cum sa se simta altfel (si aici ma refer la mine). Un prim pas, dupa putina mea credinta si a unor cuvinte pe care le-am auzit de curand este sa ne aratam asa cum suntem in fata lui Dumnezeu. Esti razvratit spune "Doamne sunt razvratit!". Ai ganduri de sinucidere spune "Doamne uite am gandurile asta si asta si asta. Fa ceva te rog caci simt ca nu mai rezist!" Exact asa cum simti, exact asa cum esti, cu ale tale cuvinte, totul este sa fii sincer. Nu este nevoie de canoane grele si rugaciuni fara sfarsit ca sa te prezinti Domnului. Mi-a trecut si mie prin cap ideea sinuciderii (acum cativa ani) si apoi am stat sa analizez ca am simtit si ce am gandit in acele momente nebune: nu-mi mai pasa nici de prieteni, nici de rude, nici de Dumnezeu nici de sufletul meu: fereasca Dumnezeu de asa chin indelungat ca al tau: nu ar rezista multi. Tot ce trebuie sa facem este sa-l lasam pe Dumnezeu sa lucreze: stiu ca este foarte greu, dar si foarte util. Incearca sa lasi gandul la moarte deoparte si sa te gandesti la planurile pe care ai dori sa te realizezi. Cred, si mie mi-a folosit cu toata razvratirea mea, in momentul in care am dorit sa fac ceva, sa spun "Faca-se voia Ta!" si chiar daca lucrul acela nu a iesit precum voiam eu, ci tocmai invers, mi-a dat Dumnezeu puterea sa-l accept. Nu realizarile pe care noi le intelegem ca si realizari sunt realmente utile, ci capacitatea noastra de acceptare ca ne aflam in conditiile in care suntem. Putem face ceva mai mult sa ne realizam dar nu acesta este scopul vietii, ci acela sa fim in Viata dupa moarte. Te simti singur? Nu esti. Suntem o gramada care ne simtim singuri dar de fapt nu suntem singuri, ci doar incapatanarea noastra nu ne lasa sa acceptam situatia si conditiile in care ne aflam. Dumnezeu lucreaza, incet (poate mai incet decat am vrea noi) si sigur. Cu cat ne incapatanam ca Dumnezeu sa lucreze mai repede cu atat respingem mai mult frumosul pe care El vrea sa ni-L daruiasca. El poate intra in inimile noastre, dar trebuie ca noi sa il lasam. Roaga-L pe Dumnezeu sa ia gandul sinuciderii de la tine si vezi daca esti intr-adevar singur (gandul va disparea pentru ca Dumnezeu te aude). Te mai rog si eu ceva dar sa-l faci doar de vei putea si vei crede de cuviinta ca este bun si de folos tie, si anume: te rog ai incredere ca Dumnezeu este cu tine, cu noi, si ca El lucreaza in viata ta si te va ajuta chiar daca mai incet decat ai dori tu.
Spor in cele bune si Maicuta Domnului cu tine!
Reply With Quote