Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu conteaza teritoriul, cat faptul ca am fost partasi la Holocaustul rromilor si evreilor, armata si jandarmeria romana fiind implicata in deportarea evreilor din Basarabia si Bucovina in mod cert.
|
Poți să ne spui care este după părerea dumitale definiția sau conținutul noțiunii de holocaust? Sper să nu se înțeleagă că aș fi un negaționist al holocaustului; doar întreb care este accepțiunea noțiunii în viziunea dumitale.
Citat:
În prealabil postat de ioanna
... rromilor ...
|
Cred că te referi la țigani. În limba țigănească cuvântul "r(r)oma" nu definește numele etniei țigănești, ci înseamnă "om" sau "omule"; țiganii se apelează între ei atunci când vor să spună "Omule!" pe limba lor cu termenul "Roma!". Nu știu pe la dumneata dacă țiganii vorbesc cumva
rromanește, dar pe unde știu eu țiganii care vorbesc în limba lor maternă vorbesc țigănește. Termenul de țigan nu este unul peiorativ decât în accepțiunea unora. Peste tot aproape în lume etnia țiganilor este cunoascută cu acest exact termen, doar că variază anumite sunete, spre exemplu în italiană se folosește "zingari", în germană "tzigoinen", și așa mai departe; doar în engleză se folosește "gypsy", în rest în mai toate limbile numele etniei țiganilor este denumit, și fără sens peiorativ, cu numele tradițional.