Eu cred ca ar fi potrivit fiecare sa mearga la biserica dupa cum considera de cuviinta... si consider ca si aici s-ar putea aplica acelasi principiu ca si cu postul: de tine cineva post pentru Domnul tine, de nu, tot pentru Domnul ( scuzati ca nu citez intocmai, dar stiti la ce ma refer). Sminteala nu vine prin faptul ca se vine cu capul acoperit sau nu...ca se smintesc oamenii daca as veni in bIserica asa, ma indoiesc.Iar respectul fata de mine, imi pare rau sa spun asta, dar nu vine din a purta batic.pentru mine, altceva este important. In trecut, daca stau bine sa ma gandesc, in orient , mai ales, erau felurite moduri de a-si prinde femeile parul, machiajul din acele timpuri si regiuni vine, asemenea si parfumurile. Atunci, da sminteala!! Nu stiu daca oamenii se mai smintesc ca-mi vad mie ceafa ( dau un exemplu) cand abunda mass-media, strazile, toate colturile de alte goliciuni, mai smintitoare.
Respect aceasta regula ca fiind impusa de oameni, nu neaparat de Dumnezeu, si anume, daca intr-o biserica se cere imeprativ ca femeile sa poarte batic, iar eu vreau sa intru in acea biserica sa ma inchin, pun acel batic, dar daca nu se cere imperativ acest lucru, nu o fac. Pentru ca tot eu sunt aceea care ingenuncheaza mai mult sau mai putin smerit in fata unei icoane, iar virtutea mea nu sade in acoperamantul de pe cap.
Cred ca ingerul meu se bucura ca ma vede acolo rugandu-ma, pentru el aceeasi sunt...
|