Citat:
În prealabil postat de leonte
Unde-i citatul frate? Poliloghia asta a ta se numeste sursa autentica? Da-mi frate, carte editie autor gilimele! Iar daca nu te intereseaza sa-mi aduci la cunostinta greseala mea, nu te mai baga in vorba aiurea. Nu uita ca l-ai facut protestant si pe sf. Siluan, mai de mult, in dorinta ta oarba de a-mi da peste nas!
|
Nu stiu la ce citat te referi, la importanta preotului? Asta e invatatura de baza in ortodoxie, toata Sfanta Scriptura si invatatura Bisericii din catehism despre asta vorbesc. Orice paragraf vei citi e si despre asta vorba, ce faceau Sfintii Apostoli dupa coborarea harului? Le spuneau crezi si gata? Nu, ii botezau, apoi le puneau mainile pe cap (Mirungerea), ei primeau harul si vorbeau in limbi (acum nu se mai vorbeste in limbi). Calugarii si chiar si pustnicii nu sunt rupti de Biserica, pentru ca ar fi schismatici. Se spovedesc si impartasesc si ei, participa la Sfintele Liturghii, etc. Iisus a spus ca lasa Biserica Sa, nu doar o invatatura. Nu am facut protestant pe vreun sfant.