Citat:
Īn prealabil postat de adam000
Draga Ana, incearca sa iti vezi intai de viata ta, si de cea trupeasca - sa ai o sursa de venit pt tine (un servici), sa faci o scoala care sa te ajute sa ai un servici mai bun, sa iti faci o familie, etc si de cea duhovniceasca - sa mergi in fiecare duminica la biserica din orasul tau la Liturghie, sa ai un duhovnic, sa te spovedesti sa te impartasesti - si dupa ce vei avea toate din viata ta in echilibru macar incat sa fii cat de cat fericita, abea atunci sa le porti de grija monahilor si de care e viata lor la manastire si abea atunci sa te gandesti la donatii, etc.
Pentru ca altfel, daca nu iti ai intai grija de viata ta, s-ar putea ca din slabiciunea ta sa cazi si sa ii judeci si vorbesti de rau pe ei (pe monahi) si atunci ce ai facut?
Gandeste-te cum te-ai simtii tu daca cineva ti-ar face un cadou (sau te-ar ajuta sau ti-ar da ceva) fara ca tu sa fi cerut expres, ci pt ca asa vrea cineva care pare si se mai si crede bun din jurul tau, iar apoi sa il auzi barfindu-te si vorbindu-te de rau la altii... Cum te-ai simtii?
|
Ca intotdeauna ne legam doar de anumite fraze dintr-un anumit post, ceea ce ne convine. Cat despre viata mea personala, nu accept sfaturi de la necunoscuti! Anumite lucruri o sa le fac atunci cand o sa le simt nu cand zice lumea. Cat despre monahi, de ce sa generalizam? De ce sa nu admitem ca sunt care nu au ce cauta acolo? Ce frica de Dumnezeu au ei? Eu nu ma duc la manastire pentru ca sunt pacatoasa si nu as putea rezista sa vad ca oamenii ma vad ca pe o Sfanta. Haideti sa nu trecem cu vederea unele lucruri doar pentru cuvantul acesta sfant "monah" hai sa vedem ca in spatele lui se afla un OM. Daca se admite ca greseste ca orice om inteleg... Cat despre daruit asa este, ii dai lui Dumnezeu la urma urmei. Am dat bani si la saraci si au baut, stiu cum e sa fi dezamagit. In fine, este foarte greu sa oferi ceva cuiva, fara sa se interpreteze.... La urma urmei nu stiu de ce sunt eu condamnata asa, cand sunt altii care gresesc mult mai mult si li se recomanda un Duhovnic si atat.