Cred ca unii dintre voi se intampla sa aveti prieteni ale altor confesiuni. Eu , una, am si romano-catolici, protestanti si sunt oameni minunati. la un moment dat, prietenii nostri protestanti tineau posturile cu noi alaturi.Noi ne bucuram de sarbatoarea de PAsti alaturi de cei romano-catolici. Cumsa nu stam cu totii la masa si sa ne bucuram ca suntem crestini?! De ce sa nu spun alaturi de ei " TAtal nostru"? nU e nevoie sa spuneti, pentru ca stiu ce ati putea spune: cum sa ma rog alaturi de unii care nu recunosc tainele Bisericii, cinstirea sfintilor?!... In fond, ce e ecumenismul?! pentru noi, bucuria de a fi impreuna si nu cred ca Hristos nu se bucura alaturi de noi...MI se umple sufletul de bucurie cand , duminica iesind de la slujba, ma intalnesc cu cei care ies de la biserica Reformata, cu cei de la evanghelici, cu cei de la romano-catolici si mai jos, greco-catolici, toate construite in aceeasi zona.
Iar, daca gresesc, cer iertare DOmnului ca am fost la colindat atat in casa greco-catolicilor, atat in casa protestantului si a romano-catolicilor!!
|