Anca, eu cred ca lumea reuseste sa se inteleaga din ce in ce mai greu din comunicare directa, unul zice ceva altul intelege altceva. Parintele Sofronie cred ca ar trebui sa aibe o mini conferinta cu monahul marturisitor a lui Hristos, in care sa explice pe indelete, in liniste si calm, care este "platforma" sa, si cum se justifica actiunile lui iesite din limitele canonice, cu intrebari si raspunsuri...
Adica una este sa stam cu cei de alta credinta la masa si sa cintam colinde impreuna asa cum bine spunea Marta si alta este sa ne rugam impreuna in altar sa savirsim sfintele Taine impreuna...
Asa este parinte, mai intii ne-au "imbratisat" iar acum ne storc...
Ginditi-va ca noi suntem o mina de oameni aici care mai vorbim(cu greu), restul tarii insa 99% din populatie nici nu inteleg despre ce vorbim aici, zimbesc, cred ca suntem niste arhaici...si asta din lipsa educatiei de calitate, tinara generatie nu mai este interesata de nimic, de istorie, sa inteleaga cine este CATOLICUL, teutonul, ca sa poata intelege de fapt CE VOR EI DE LA NOI!(deoarece mentalitatea lor nu s-a modificat de sute de ani)...si cu cit trece timpul ignoranta si neintelegerea fenomenelor se vor acutiza (ca raspuns la intrebarea ta, MIREAN) tocmai prin tinara generatie carora prin scoala de format pro-occidental li se modifica modul de a procesa datele, adica dintr-unul de cultura generala intr-unul functional, de nisa... insa n-ai ce-i face asta este soarta unei tari fara resurse,... deci sa ne rugam!
|