View Single Post
Vechi 08.02.2013, 07:44:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
In ce privinta m-am inselat? Va spun ce am inteles eu: Adultii se pot impartasi zilnic (foarte bine fac) dar copiii pana la 7 ani deloc. Nu cred ca inteleg bine de ce? Ei, copiii nu au nevoie de Hristos?! Sau e ca si cu mirungerea unde, zicea domnul Mihnea Dragomir (despre mirungere) "ce sa faca biserica cu un copil de o luna", adica biserica n-are nevoie de ei ca "nu pot fi buni soldati"? Am mai intrebat: la voi tainele se fac pentru biserica sau pentru oameni?
Aici se vorbeste despre ereziile Bisericii Catolice, nu despre practicile Bisericii si daca acestea duc sau nu la sfintire, sau care din practici or fi mai bune. Practica Bisericii Catolice a fost practicata si sustinuta de multi din Sfintii Parinti, deci nu este erezie. NU stiu de unde ati dedus ca Tainele se fac pentru Biserica. As putea spune ca se fac chiar pentru crestini. In afara de botez, cand copilul e mic, in rest toate sacramentele se fac si administreaza cu pregatirea prealabila a crestinului. Crestinul stie (sau ar trebui sa stie) ce se intampla acolo, nu sunt acte formale, in care se indeplinesc niste ritualuri, fara participarea constienta a credinciosului.

Last edited by nutucutu; 08.02.2013 at 08:16:45.
Reply With Quote