Nici macar la adunarea ecumenica de la Sibiu nu s-au savarsit tainele in altar ( si ma refer la Liturghie). Cei de alte confesiuni au asistat la slujba din naos, cine a vrut sa se inchine icoanelor , a facut-o cine nu, nu.... vorbim de secularizare, de globalizare. Eu sunt de parere ca poporul nostru nici increstinat nu e. Simpla aderare sau marturisire a apartenentei la o ortodoxie nu te face cu adevarat ortodox. Poporul nostru e superstitios si nu ecumenismul este pericolul cel mai mare al ortodoxiei in Romania.
Am vazut ca este o regula sa nu se faca propaganda ecumenismului pe acest site. Imi cer scuze, a nu se intelege ca fac propaganda, ci incerc sa aduc si o alta perspectiva asupra acestui fenomen.
Stiu mai mult ca sigur ca nimeni nu e dispus sa renunte la nimic din ce e al sau, iar aceste intalniri nu duc la nimic concret niciodata, asa ca eu cred ca ne facem griji degeaba...
Imi amintesc despre o prietena, care aflata la un curs legat de ecumenism, a dat un rapsuns profesorului care a intrebat care este finalitatea practica a ecumenismului. Aceasta a raspuns : " casatoriile mixte". Noi vorbim de ecumenism,cand exista atatea casatorii mixte, majoritatea familiilor de-aici din zona sunt astfel constituite... Uite o problema a ecumenismului pe care ar trebui sa o rezolve intr-un fel Biserica. Si daca vedem si partea buna a lucrurilor, in acele familii de cele mai multe ori Pastele se sarbatoreste de 2 ori!!
|