View Single Post
Vechi 08.02.2013, 22:00:42
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu inteleg de ce imi aduceti argumente despre botez cand si catolicii isi boteaza copiii la varste mici si cand eu insami am spus ca la botez actioneaza Harul Domnului, iar harul lucreaza indiferent daca noi simtim/constientizam sau nu.
Exprimarile nu sunt scutie de echivoc...

In acea postare dvs. sustineati "in afara de botez, cand copilul e mic, in rest toate sacramentele se fac si administreaza cu pregatirea prealabila a crestinului. Crestinul stie (sau ar trebui sa stie) ce se intampla acolo, nu sunt acte formale, in care se indeplinesc niste ritualuri, fara participarea constienta a credinciosului."
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...964#post501964

Noi ortodocsii crestini Botezam, Mirungem si Impartasim pruncii (initierea, imbisericirea pruncului fiind privita unitar).
"În tradiția veche, Botezul, Mirungerea și Euharistia erau un singur tot, un singur ansamblu liturgic, o rânduială complexă. De altfel, și astăzi cele trei taine se întâlnesc în rânduiala Sfântului Botez. [...]

În cadrul Botezului este inclusă și Taina Mirungerii – este taina ce dă noilor botezați darurile Sfântului Duh necesare vieții lor creștine. Preotul unge, cu luare aminte, pe cel botezat cu Sfântul și Marele Mir, făcând chipul Crucii: la frunte, la ochi, la nări, la gură, la amândouă urechile, pe piept, pe spate, la mâini și la picioare, zicând: “Pecetea Darului Sfântului Duh”, Sfântul Duh ca dar![...]

Sfârșitul Botezului culminează cu împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului [...]"

http://www.rasunetul.ro/botez-mirungere-euharistie

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 08.02.2013 at 22:14:46.
Reply With Quote