View Single Post
Vechi 08.02.2013, 23:40:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Care Sfant Parinte si unde a indemnat ceea ce sustineti ? Eu v-am adus citate prin care ei, sau cel putin unul dintre ei, indeamna ca Mirungerea sa fie facuta de episcop.
Negati cumva ce sustine Sf. Chiril din Iersalim sau alti Sf. Parinti ca mirungerea trebuie facuta imediat dupa botez ? Unde spune el sa se faca mirungerea la 7 ani? Veniti d-voastra cu citate din Sf. Parinti care sa sustina ce afirmati, ca Botezul-Mirungerea-Euharistia sa se faca la varste diferite, la 7 respectiv 14 ani (sau la cat le faceti). N-ati adus niciun citat in acest sens, NICIUNUL! Ati adus un citat din sec.III in care se relata despre mirungerea facuta de episcop. Am contestat noi asta, ca nu poate fi facuta de episcop? Nu. Dati-ne citat in care sa se spuna ca mirungerea trebuie facuta la 7 ani.

Citat:
Se pare ca aveti probleme de intelegere asupra Sfintelor Taine in general. E suficient sa lipseasca nu toata forma, ci un singur element al prescriptiei ei, ca Taina sa fie invalida.
Taina Mirungerii este valida chiar daca e savarsita de preot, mirul fiind sfintit de episcop, deci problema cu fondul (respectarea unitatii sacramentelor de initiere) o aveti mai degraba d-voastra, nu ortodocsii au o problema de forma. E imbucurator ca greco-catolicii, trecuti la catolicism, se reintorc la vechile practici ortodoxe, dandu-si seama de deteriorarile ecleziologice apusene, straine rasaritului.

Last edited by ioanna; 08.02.2013 at 23:57:53.
Reply With Quote