Citat:
În prealabil postat de ioanna
Negati cumva ce sustine Sf. Chiril din Iersalim sau alti Sf. Parinti ca mirungerea trebuie facuta imediat dupa botez ?
|
Doamna, va referiti la citatul acesta pe care l-ati reprodus:
“Dupa ce ati fost învrednicti de ungerea cu Sfântul Mir, va; numiti crestini; acum renasterea voastra este întarita si de numele ce-l purtati. Într-adevevar înainte de a fi învredniciti de acest har,propriu-zis nu erati vrednici de acest nume, ci erati doar pe cale de a ajunge crestini"
Unde anume sustine Sf Chiril ceea ce au ajuns sa sustina ortodocsii, ca Mirungerea trebuie administrata copiilor imediat dupa Botez, ca eu nu vad. Dimpotriva, inteleg din citatul Sfantului ca a existat un timp, un interval, in care cei carora le vorbeste erau botezati, dar nu erau miruiti. Dv cum ati ajuns sa intelegeti altceva decat scrie ?
Citat:
Dati-ne citat in care sa se spuna ca mirungerea trebuie facuta la 7 ani.
|
Eu v-am mai dat deja cateva trimiteri biblice. Astfel, apostolii au fost botezati, iar Pogorarea Sf Duh a avut loc dupa mult timp. Citim despre crestinii din Samaria ca fusesera botezati, dar abia Sf Paul le confera Mirul. Ce dovada mai concreta si mai biblica vreti ? Sf Paul, in Evrei 6:2, se refera la Mir ca la o alta varsta decat a Botezului. Despre ce zice Apostolul ce aveti a spune ? De fapt, nu avem niciun exemplu, nici macar unul singur, de miruire a copiilor imediat dupa Botez. Dimpotriva, avem cinci mentiuni de tip "s-a botezat cu toata casa lui", din care catolicii inteleg "inclusiv copiii". Veniti si dv cu exemplu biblic de miruire a copiilor si va cred.