View Single Post
Vechi 09.02.2013, 00:03:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asta e argument de tip "religia noastra stramoseasca ortodoxa". Care Sfant Parinte si unde a indemnat ceea ce sustineti ? Eu v-am adus citate prin care ei, sau cel putin unul dintre ei, indeamna ca Mirungerea sa fie facuta de episcop. Veniti cu text pe care sa putem lucra, nu cu balmajeala generala.
Este acelasi lucru si in ortodoxie, pentru ca Sfantul Mir e facut si sfintit de episcopi. Dvs. nu cred ca ati observat ca la inceput Mirungerea se facea prin punerea mainilor. Sfintirea cu Sfantul Mir tocmai de aceea a aparut, pentru ca episcopul nu avea timp sa o faca si a fost atribuita preotului. Si in catolicism se face ungerea, nu punerea mainilor. La inceput au fost Sfintii Apostoli, apoi epicopi ca sa faca ce faceau si Apostolii, apoi preoti si diaconi ca sa imparta din atributiile episcopilor. In catolicism se face Mirungerea si nu punerea mainilor pentru ca la un moment dat episcopii faceau doar Sfantul Mir, iar restul faceau preotii, catolicii se pare ca au uitat de ce s-a intamplat asta
Reply With Quote