Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Noi despre ce vorbim aici, de atatea pagini ? De ce pe ACEST topic, care pe monitorul meu se numeste "Ereziile romano-catolice" ? Daca nu sustineti ca ar fi vorba de erezie, atunci ce rost are toata discutia ?
|
Am intervenit pe topic pentru ca am tinut sa apar invatatura Bisericii Ortodoxe, atunci cand aceasta a fost pusa la indoiala sau contestata si pentru a cere lamuriri privitoare la unele practici catolice, pentru cultura mea generala. Nu ma aventurez sa spun eu cu fermitate care din cele 19 puncte sunt erezii, care-s pierderi/deteriorari ecleziologice sau care-s invataturi ce nu intra in contradictie cu Ortodoxia, important e sa intelegem prima data care e punctul de vedere catolic, iar apoi ce spune Ortodoxia despre aspectele semnalate. Cred ca topicul are rostul sau; e util pentru ortodocsi sa cunoasca credintele altora, punctele doctrinare controversate, pentru a intelege mai bine mentalitatea si modul de a gandi a semenilor nostri, putand astfel sa ne marturisim si apara mai bine propria credinta.