Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
"Ereziile romano-catolice" ?
Daca nu sustineti ca ar fi vorba de erezie, atunci ce rost are toata discutia ? Dealtfel, eu nu stiu de ce ii intereseaza pe ortodocsi cand fac catolicii Mirungerea, din motiv ce ea e invalida. Din cate am inteles, ortodocsii sustin ca Mirungerea e invalida la catolici, care nu au nici macar preoti. De episcopi, ce sa mai zicem...
|

"Nu toate mustele fac miere".
BO nu are o pozitie unitara clara in ceea ce priveste Tainele BC.
Exista o ramura riguroasa care respinge validitatea tainelor BC, considerand necesara rebotezarea crestinilor catolici care doresc sa fie membri ai BO. De asemenea exista si o ramura care accepta spre exemplu Botezul BC considerand necesara doar Mirungerea pentru a fi deveni membru al BO.
Sunt unii ortodocsi care is cauta indreptatirea (mantuirea) in gasirea "paiului din ochiul fratelui" ortodox si din condamnarea (scrupuloasa si minutioasa) celor de alta credinta. (Si eu am fost prins in aceste capcane... precum si in cele ale laxismului si "ingaduintei" exagerate). Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne daruiasca discernamant duhovnicesc... caci orbi fiind nu vedem nici noi pe unde mergem... daramite sa mai indrumam si pe altii.
Astfel reamintesc pertienta indemului la intrecerea in sfintenie, in hristificare, in conlucrare cu harul lui Dumnezeu spre a face voia LUI...
Doamne ajuta.