Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore
DA, adevarat. Dar asta nu sustine imaginatia bogata a crestinilor si lipsita de ratiune cum ca Dumnezeu a venit pe pamant, a luat o mana de pamant, a modelat lutul si a suflat si poc, magie hocus pocus si s-a facut organism cu tesuturi vii, sistem digestiv, sistem nervos, sistem cardio-vascular, sistem imunitar, etc.
|
Nici nu am spus asta. Dar unul din motivele pentru care eu am probleme cu "oamenii de stiinta " este tocmai acesta, ca desi le spun oamenilor ca ei nu fac afirmatii metafizice ei asta fac tot timpul. Daca te uiti la un documentar sau citesti un articol despre univers e o nebunie acolo. Oamenii aia au mai multi dumnezei decat toate religiile pagane la un loc.Mi-a placut citatul pe care l-a dat Nastya :
<<Voi încheia cu afirmația astrofizicianului Robert Jastrow:
"Deocamdată se pare că știința nu va fi niciodată în stare să ridice vălul de pe taina creației. Pentru omul de știință a cărui întreagă viață a fost condusă de încrederea în puterea rațiunii, povestea se încheie ca un vis urât. El a escaladat munții ignoranței și se află pe punctul de a cuceri cel mai înalt vârf; însă în clipa în care pune piciorul pe ultima piatră este întâmpinat de un grup de teologi care stăteau acolo de secole".>>
Stiu tot ce se spune cu stiinta care se autocorecteaza etc, etc, dar problema este ca fiecare dintre noi avem doar o singura viata in care putem incerca sa aflam adevarul. Ori daca ne petrecem viata predicandu-le altora despre big bang si dark energy, si dark matter si Oort cloud, degeaba vor fi infirmate toate dupa ce noi suntem oale si ulcele.