View Single Post
Vechi 09.02.2013, 17:59:05
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
V-aș ruga numai să aveți grijă că adevărata îmbisericire a omului se face prin harul lui Dumnezeu și prin convertirea duhului. Nu există și nu poate exista îmbisericire adevărată fără convertire; de aceea la atâtea sfaturi pe care le primim de la dumneata, ar fi bine să primiți și sfatul meu de a vă concentra pe hrisitificarea reală mai mult decât pe hristificările imaginare. Pentru că până la urmă nu reușiți să faceți mai mult decât propagandiștii "catolici", adică nu mai mult decât o propagandă care sfârșește prin a fi clericalistă. Specifică propagandei clericaliste, "episcopocentrice" cum accentua un pseudo-catolic pe aici, este respectarea cuvântului lui Hristos până la porunca "și învățați-i să păzească toate câte v-am poruncit Eu!".
De mine era vorba. :))
D-le Decebal, sa inteleg ca sunteti de parere ca Biserica, fie ea Ortodoxa sau Catolica, se poate dispensa de episcopi?! In principiu, aveti dreptate cu ce scrieti; Taine nu trebuie considerate "magic": "ma spovedesc, cuminec si ajunga in Rai". Spovada trebuie "lucrata" interior.
Faza cu episcopii...pu si simplu, si in Univers, si in Biserica, si oriunde mergi in Creatie, este ierarhie si o transmitere ierarhica a energiei, daca vreti. Nu stiu ce pregatire aveti, in ce domeniu lucrati, dar pareti a lucra in ceva de "profil" non-umanist. S-ar putea sa ma insel, dar nu asta discutam aici. Va sugerez sa cititi si teoria sistemelor, si cam ce implica ea.
Asa a binevoit Dumnezeu sa creeze Universul, precum si armata mantuirii, adica Biserica: ierahic, stratificat, sau cum vreti sa ii ziceti. Ca sa fiu mai on-topic: noi suntem priviti ca eretici si pentru ca, inter alia, ne luam ierarhia si ascultarea de aceasta ierarhie (care, teoretic cel putin, este cit mai meritocrata posibil) foarte in serios.
Reply With Quote