View Single Post
Vechi 17.09.2006, 12:45:10
Tiberiu_Rusu Tiberiu_Rusu is offline
Member

Data înregistrării: 09.09.2006
Implicit

parerile sunt impartite si in radul preotilor si in randul pediatrilor, in randul oamenilor adica.
Se spune ca daca te doare putenric capul din senin, casti in continuu, fara sa-ti fie somn, daca iti curge sange din nas sau ai stari de voma fara motiv, daca ti se congestioneaza fata, iti tiuie urechile si ai temperatura din senin, ai putea fi deochiat.
Copiii nu trebuie lasati sa se uite in oglinda pana la varsta de un an, caci se pot deochia singuri.

Un usturoi prins cu o ata rosie la gatul sau la caciulita copilului fereste de deochi.

Ca sa fie ferit de deochi, copilul nou nascut trebuie cantarit inainte de a i se face prima baie. Dar atentie: nu trebuie spus nimanui greutatea copilului.

O ata rosie prinsa la incheietura mainii copilului sau chiar a unui animal alunga deochiul.

Orice obiect de aur purtat la gat, la ureche sau la mana atrage energia negativa a deochiului, deci are efectul de a feri.

... ce e scris mai sus sunt toate superstitiile legate de deochi ce au aparut acum foarte mult timp cand oamenii aveau o mult mai saraca intelegere a lumii.. si cum multe boli inca nu erau descoperite, nici despre simptome nu se stia prea mult.. s-a inventat aceasta superstitie. convenabil nu ? :) sa inventezi cate o explicatie de asta la fiecare lucru pe care nu-l intelegi. imatur totusi.

indiferent de profesie sau ocupatie, asa cum sunt oameni care cred in fantome si unii care nu cred, asa cum sunt unii care cred ca exista extraterestri, si altii care neaga vehement, asa cum sunt oameni care cred in varcolaci, sau in strigoi si altii care nu cred, cum unii cred in horoscopie si astrologie si altii nu, asa sunt oameni care cred in deochi si altii care nu. acum ti-as spune ca nu multitudinea de persoane care cred un lucru da veridicitate acelui lucru, si te-as sfatui sa cauti rational in mintea ta o explicatie. cerand de la ceilalti, iti vei starni dubii si incertitudini.

toata stima si respectul si multa sanatate!
Reply With Quote