Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Dumneavoastra cautati nod in papura?
1. "Neadevarul" de mai sus este o INTREBARE la demonstratiile pe care dumneavoastra si Catalin ati incercat sa le faceti cu privire la viziunile ortodoxa/catolica asupra pactului. Mi-ati spus ca vina pentru pacat pe care ne-o asumam e o viziune similara protestantilor, inferioara viziunii ortodoxe.
|
Nu am spus asa ceva, iarasi rastalmaciti vorbe. Cred ca ar fi mai bine sa-mi ignorati pe viitor postarile, daca le intelegeti distorsionat. Eu nu stiu ca teologia catolica sa vorbeasca despre efectele ontologice ale pacatului asupra naturii umane; exista niste nuante diferite in invatatura despre pacat la ortodocsi/catolici/protestanti. O seara placuta.
Citat:
Cei care au minime cunostinte despre Biserica Catolica au vazut ca textul e asa cum e si nici nu au intrat in discutie, sau daca au intrat au vorbit despre alte aspecte si nu despre ereziile catolice, semnalate de autorul textului.
|
Multe din cele semnalate intra in contradictie cu invatatura ortodoxa, chiar si d-voastra stiti asta. Ar trebui sa fim ipocriti sa spunem ca recunoastem infailibilitatea papala (in anumite conditii), sa spunem ca "imaculata conceptie" nu ridica unele probleme sau "filoque".