Leonte, eu ma mahnesc atunci cand citesc postarile tale, imi par atat de triste si aproape resemnate, fara sperante. Se vede ca ai avut numai experiente negative cu preotii. Preotul acesta batran, despre care am povestit ca a lesinat in biserica, la orice predica aduce in discutie faptul ca degeaba tinem noi post, mergem la biserica, ne rugam, daca pe aproapele nostru il dusmanim, il barfim si nu stim cum sa il ponegrim - citat aproximativ. Orice pericopa s-ar citi, la predica ajunge invariabil la treaba asta. De bani nu poate fi vorba, ce vrei, parohie de oameni in varsta, care de abia dau un leu in pomelnic...
Eu cand am fost la Sfanta Parascheva - nu de hram, dar acolo e mereu coada, indiferent de zi - le-am spus oamenilor de acolo ca trebuie sa ajung la gara si mi-au dat drumul. In rest, fiecare cu credinta lui, nu cred ca ni se va cere socoteala pentru straturile pe care nu le-am sadit sau udat noi.