poi daca deja te-ai cuminicat, asta intzelegi prin impartasanie nu? s-ar putea sa te fi osandit preotul tau prin aceasta daca a insistat sa nu mai respectzi canonul fiindca a calcat ce a hotarat un alt preot ca itzi este de folos lasand ca posibilitate de impartasire doar boala sau insarcinarea, deci prevedea casatoria shi nu itzi permisese sa te impartasheshti, dar deoarece dumneata nu ai vrut sa calci acel canon ci la insistentzele shi sfaturile noului duhovnic ai primit aceasta, se poate sa nu te faci totushi vinovada de vre-o osanda shi deci ai facut bine ca ascultand pe Hristos, care prin preotul la care ai fost cununata, acesta tzi-a redus canonul de la 3ani la cateva luni cum se procedeaza in cazul mirenilor... deci imi pare intr-adevar shi mie ca nu trebuie sa mai tzii canonul parintelui calugar deoarece nu ai facut-o intentzionat pentru a-tzi reduce greutatea lui ci ai fost sfatuita de insushi Hristos prin parintele nou la care te-ai dat in ascultare... deci mi se pare shi mie ca ai facut bine deshi shi eu sunt un mirean banal deci nu potzi tzine cont de parerea mea decat asha ca unui mirean ca tine sau mai jos de tine... deci asta-i parerea mea dar este oarecum irelevanta... chiar nu se poate macar sa-i trimitzi o scrisoare la acel calugar pentru a te ruga sa te ierte, sau macar asha pentru a-l informa shi pe el de situatzia ta? chiar daca n-ai greshit totushi macar pentru ca sa nu aiba impresia ca ai fugit de greu la ceva mai ushor... oricum raman la parerea ca ai facut bine sa ascultzi pe parintele ortodocs la care te-ai spovedit ulterior cu conditzia sa-i fi spus dinnou toate pacatele tale care le-ai marturisit shi parintelui calugar...
|