Citat:
Cred ca normal ar fi sa le cercetati dumneavoastra, cu multa atentie, inainte de a da verdictul de erezie.
|
Pai le cerceteaza. Lui Mohamed i-a aparut un inger care i-a spus ca e arhangelul Gavril. Cercetand, unii au crezut, altii au spus ca vedenia a fost un ecou al constiintei sale. Lui Bernadette i-a aparut Fecioara Maria care la intrebarea fetiteti "
cine sunteti Doamna", s-a prezentat ca fiind "
eu sunt neprihanita zamislire", adica exact cum o numise BC ce-si intemeiase anterior dogma. Fetita ori o cunostea pe Fecioara Maria ca fiind "neprihanita zamislire", ca asa o numeau catolicii, iar Fecioara ca sa nu se teama fetita de aparitia ei, i-a spus ceva familiar ei, insa nu atat de coplesitor cum ar fi fost "sunt Maica Domnului", ori nu o cunostea, insa Fecioara s-a folosit de aceasta "titulatura" folosita de cei mari, ca ei sa creada in spusele fetitei, ca vedenia a fost reala. Ea nu i-a spus nimic de pacatul stramosesc si tot ce spune teologia catolica despre "imaculata conceptie", acelea-s interpretarile teologilor. Unii au ales sa creada in interpretarile teologilor, altii au ales sa creada in aparitia Fecioarei, altii (poate) nu cred niciuna, nici alta.
Daca cercetam si alte aparitii ale Fecioarei, vedem ca ea nu spune copiiilor “eu sunt Maica Domnului”, nu le spune cine este sau uneori foloseste cuvinte cu inteles pentru cei mari, stiind ca astfel acestia vor crede in spusele copiilor ca li s-a aratat ea.
Una e sa crezi in aparitia Fecioarei si in minunile savarsite de aceasta prin puterea lui Dumnezeu si cu totul altceva sa crezi (si) in interpretarile teologilor catolici.
„Neprihanita Zamislire” se poate referi la zamislirea mantuitorului, ca intr-adevar aceasta a fost neprihanita, Fecioara fiind „ vasul ales, neprihanit”. Intelegerea catolica a "neprihanitei zamisliri" n-a fost revelata de Dumnezeu fetitei, nici calugaritei, ci e opera teologilor, rodul gandirii lor. Ceea ce ni s-a revelat si apare in Sfanta Scriptura e neprihanita zamislire a Fecioarei Maria (Luca 1, 34-35) si nu Maria, neprihanit zamislita (fara pacat stramosesc). Noi, ortodocsii, credem in acest Adevar revelat, credem ca neprihanita zamislire e cea a Fecioarei Maria, nu a parintilor ei, care ar fi zamislit-o pe ea fara pacatul stramosesc, datorita gratie divine, caci este scris: De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii, pentru că toți au păcătuit în el. (Romani 5:12). Toate dogmele ortodoxe fiind fundamentate biblic, de aceea sunt adevaruri imuabile. Dogma romano-catolica a "Imaculatei conceptii" nu are fundament biblic, de aceea la intrebarea doamnei Nutucutu "este normal sa ascult de Dumnezeu sau de oameni? ", ortodocsii vor raspunde: ascultam de Dumnezeu. Desigur un romano-catolic se increde in invataturile cultului din care face parte, asa cum noi ne incredem in invataturile Bisericii.
In aparitia sa Fecioara i-a spus Bernadettei "sunt neprihanita zamislire", nu i-a spus "sunt cea neprihanit zamislita" (fara pacat stramosesc), doar Fecioara n-a aparut sa reveleze dogme, ci s-o tamaduieasca prin puterea lui Dumnezeu.