View Single Post
Vechi 20.11.2007, 18:03:12
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Pe vremea cand Sfantul Apostol Pavel scria si predica singurele femei care purtau capul descoperit erau prostituatele. Pe acea vreme, acum 2000 de ani capul acoperit insemna cinste pentru femei si insemna ca nu sunt prostituate.

Ei, dar asta era acum 2000 de ani. Acum vremurile s-au schimbat si o femeie este perfect decenta daca iese in lume cu capul descoperit.
Eu cred ca mai curand ar trebui sa luam Sfanta Traditie ca fiind vie asa cum ar trebui sa fie. Baticul in ziua de azi e anacronic, un lucru care nu mai are acelasi sens pe care il avea acum 2000 de ani, un lucru care nu mai inseamna acelasi lucru ca si atunci cand Sfanta Maica il purta.

Idea este ca ar trebui sa fie la latitudinea femeii. Daca nu se simte bine fara, sa il poarte. Daca este de la tara si asa purtat batic de cand se stie toata ziua, sa poarte, ar fi culmea sa ii spui sa nu il poarte, daca vrea sa ia fie care cuvant ad literam, din nou, sa poarte.

Pe de alta parte, nu cred ca ar trebui sa te simti jenata daca ai parul curat, pieptanat sau tuns decent, fara zorzoane, fara frizuri sofisticate, nevopsit, adica decent si simplu. Nu vad cum un astfel de par poate sa fie ispita. Da, poate daca il ai pana la brau toata lumea o sa se uite la el ca e neobisnuit si in loc sa se gandeasca la slujba o sa se gandeasca la cat timp a luat sa-l cresti, sa-l speli, etc.

Sa nu mai spun ca multe femei poarta o esarfa subtirica acolo cat sa spuna ca au ceva, parul, fata sunt perfect vizibile, si mai arata si ridicol unele. Atunci ce rost are? In afara daca te imbrobodesti ca o maicuta -- este mai mult asa de ochii lumii si numai ca sa nu spui ca nu porti ceva pe cap.

Nu pre inteleg de ce le-ar pasa la ingeri daca au femeile capul acoperit sau nu :D Exact asta fac ingerii sa se uite si sa se supere daca vreo femeie nu are capul acoperit. :D
Reply With Quote