View Single Post
Vechi 11.02.2013, 14:20:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pentru jumatatea neadevarata ar fi firesc sa va cereti scuze, pentru ca propagati neadevaruri; si nu scuze fata de mine, ci fata de ortodocsii pe care ii induceti in eroare. Pentru jumatatea adevarata va invit sa cititi despre cum a luat nastere dogma Neprihanitei Zamisliri.La acuzele dumneavoastra va raspund asa cum apostolii Petru si Ioan au raspuns in fata sinedriului: este normal sa ascult de Dumnezeu sau de oameni? Dogma Neprihanitei Zamisliri a fost intemeiata pe revelatiile pe care Dumnezeu le-a facut unei calugarite si unei fetite; o data cu aceste revelatii si au aparut si lucruri miraculoase: orbii au inceput sa vada, ologii sa mearga... ca in vremea apostolilor. Nu voi contesta eu minunile dumnezeiesti. Cred ca normal ar fi sa le cercetati dumneavoastra, cu multa atentie, inainte de a da verdictul de erezie.
Eu am explicat de doua ori, o sa explic inca odata. Catolicii nu spun direct ca Sfanta Feciara e nascuta din Duh. Dar adoptand aceasta dogma rezulta acest lucru pentru ca:
1. Catolicii spun ca Sfanta Fecioara S-a nascut fara pacatul stramosesc, dar toti oamenii se nasc cu acest pacat de la caderea lui Adam;
2. Doar Hristos S-a nascut fara pacatul stramosesc, pentru ca S-a nascut din Duhul Sfant.
1.+2. => aceasta dogma conduce la concluzia ca Sfanta Fecioara S-ar fi nascut din Duh. Cel putin din punct de vedere ortodox asta e concluzia acestei dogme gresite catolice.

Legat de aparitiile de la catolici, in ortodoxie nu sunt recunoscute aceste aparitii, nici alte minuni sau sfinti catolici. Am aratat pe alt topic ca din punct de vedere ortodox aparitiile de la Lourdes si Fatima nu sunt aparitii ale Fecioarei Maria, ci false aparitii, inselari ale vrajmasului. Pentru ca aparitia de la Lourdes a spus de dogma Neprihanitei Zamisliri, iar cea de la Fatima de dogma Purgatoriului, considerate erezii in ortodoxie, iar o aparitie divina nu poate spune erezii.
Reply With Quote