11.02.2013, 17:42:51
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de DragosP
Eu nu știu la ce film s-a uitat sfinția sa. Pen'că-n filmul pe care l-am văzut eu, Alina a intrat în altar pentru a-l demasca pe preot, ea crezând că nu este nici o icoană făcătoare de minuni, nicidecum pentru a se ruga.
Ca dovadă că a și spart-o când preotul i-a arătat-o.
Deci? Tu Eugen, măcar ai văzut filmul?
|
Da am vizionat filmul si sunt in asemntimentul preoului autor al articolului, inclusiv in ceea ce priveste episodul cu icoana din Sf. Altar.
"[...]Vrand-nevrand, el vorbeste despre derapajele pe care le poate cunoaste un crestin neluminat de Duhul Sfant: formalismul, fatarnicia, bigotismul, dorinta de a fi oameni "duhovnicesti" (dupa principiul tragicomic "sunt smerit si vreau sa stie") nu sunt inventate de Cristian Mungiu si nu sunt de ieri, de azi. Dintotdeauna, in Biserica a existat aceasta ispita, sesizata si de Sf. Ap. Pavel care avertizeaza ca "litera ucide, iar duhul face viu" (II Corinteni 3,6).
Daca i-am acorda (de ce nu?) regizorului iesean premisa unor bune intentii, de a atrage atentia asupra nefastelor consecinte izvorate dintr-o superficiala si ignara abordare a vietii duhovnicesti, atunci gasim si multe elemente care sa ne puna pe ganduri.
Biserica este provocata acum sa ia atitudine nu atat vizavi de un film, ci fata de un mod gresit de a trai credinta. [...]"
"Alina" cauta tamaduirea.
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
|