Citat:
În prealabil postat de maria32
vegetarienii pot obtine vitamine B12 prin consum de alge nu au nevoie sa manance carne pentru aceasta.
|
Nu știu de celelalte alge, dar spirulina este recordmen la B12.
Academicianul Ion Baciu de la Cluj a scris o carte numită
Fiziologie. Acolo el spune că la fiecare 100 de grame de pîine
integrală obținem 1 microgram de vitamina B12. Zilnic, necesarul omului este de 2-3 micrograme de B12, deci cu cîteva felii de pîine
integrală am rezolvat problema pe o zi.
Știm de prin Paterice că mulți asceți au trăit o viață îndelungată mîncînd doar pîine și bînd apă. Ei nu au cedat fizic ținînd acest regim, ceea ce confirmă că grîul este un aliment complet cu care putem trăi mult și bine fără a avea nevoie de altceva.
Singura problemă este că vitaminele săracele nu prea fac față tratamentului termic (alt academician specialist în fitoterapie susține asta, dar nu i-am reținut numele), așa încît acea pîine despre care vorbesc ar trebui să fie... crudă. Așa mîncau acei asceți de odinioară, așa fac și eu pîinea acum: usuc aluatul în cuptor la foc mic și cu ușa deschisă sau pe calorifer sau la soare. Mai este varianta uscătorului de fructe care se poate cumpăra. Evident că în pîine combin mai multe tipuri de cereale și nu numai.