Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore
Doamna eu daca vreau sa citesc filocalia sau orice altceva o fac din carte, nu de pe internet sau forum. Nu ati inteles ideea...
Si da am citit filacalia, insa singurul care imi place este Maxim, atat, restu deloc. (Opinie personala - ca sa nu fiu iar catalogat). Nu de alta dar pe aici pe forum se practica la greu.
|
Dar Ioan Scararul cu a sa Scara de ce nu va place?
Ca ne indeamna sa ne nevoim intru curatirea sufletului pentru a putea urca spre Dumnezeu?
Si o alta intrebare. dupa parerea dvs, cei care se afla la capatul pamantului, nu stiu Japonia, America de Sud, oriunde vreti sa va ganditi, dar departe de tarile ortodoxe si care vor sa isi pastreze credinta ortodoxa si sa studieze si sunt in imposibilitatea de a cumpara toate cartile ziditoare din literatura noastra ortodoxa , sa nu citeasca de pe internet?
sa ramana in nestiinta si izolati daca se poate? daca cititi o carte in format pdf si aceeasi carte o aveti in mana, nu are aceeasi informatie?
candva foarte de mult oamenii scriau pe tablite si pe pereti in pesteri. Apoi s-au gandit ce frumos se scrie pe papirusuri. Oare cei care inca mai scriau pe tablite de lut s-au suparat amarnic pe cei care scriau pe papirusuri? Dar inca si cand au inceput sa scrie pe hartie?
Eu stiu ca daca ajung cumva in situatia de a nu avea cartile, (vezi inchisorile comuniste de pilda) as scrie si pe palme daca as putea. Dupa mine nu conteaza mijlocul cum sunt scrise cartile ziditoare ci informatia ce o contin.