View Single Post
Vechi 13.02.2013, 10:20:53
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Haide sa-ti spun si parerea mea.

1. Comunitatile bisericesti ortodoxe sunt foarte puternice.
Sunt foarte multi contribuitori la biserica. Sunt si biserici mai micute si mai izolate unde sunt probleme, dar nu sunt asa multe.

2. Bisericile care sunt in constructie nu au de rezolvat o problema de "viata si de moarte".
Daca nu dai bani la o biserica iar constructia respectiva se mai intarzie o zi sau 2 nu este o problema.

3. Daca nu dai bani la o familie care are nevoie acum de bani pentru a supravietui si pentru a trai, atunci este o problema de viata si moarte.

Eu personal donez mai rar bani la biserica. Donez cand este o nevoie mare si urgenta, si atunci cand nu sunt oameni in nevoie care trebuie ajutati.

Intai omul in nevoie si care sufera.
Dar caut oameni care efectiv sunt la capatul puterilor si ii ajut pe aceia.

4. Te sfatuiesc asa:
- sa ajuti mult pe cei in nevoi materiale; sunt biserici suficiente, nu stiu cat de mare este donatia ta incat sa ajute atat de mult;
- sunt fantastic de multi oameni cu probleme: facturi neplatite, nu au mancare, au copii de intretinut, sunt la capatul puterilor;
- ajuta fara sa te mustre constiinta; Dumnezeu primeste orice milostenie facuta, si nu bate pe cei care fac milosteni; problema este cand nu faci nu cand faci.

Vezi ca sunt multe familii cu copii in zilele de azi, familii cu datorii mari; ajuta-le pe acestea.

Sa stii ca Dumnezeu se ingrijeste si de Biserici. Este Dumnezeu pentru toate. Tot ce faci sa faci cu inima buna si fara indoiala.
Reply With Quote