Citat:
În prealabil postat de AlinB
1. Si daca mutatiile n-au fost atat de "intamplatoare" dupa nivelul asta de intelegere al "intamplarii"?
Ar mai fi nevoie de 10 miliarde de ani?
Gandeste-te la un film care dureaza in mod normal 3ore dar cu o apasare de buton este derulat in 3 minute.
2. Pentru ca altfel, matematic vorbind, pe baza intamplarii ca intamplare cvasi-aleatoare. probabil nici 10^10 ani nu ar fi fost suficienti.
|
De asta am dat mereu exemplul cu un joc pe computer. Eu imi pot imagina un univers creeat din nimic, care are in jurul lui nimic etc. La fel imi pot imagina cum cineva poate face sa treaca 1 miliard de ani intr-o zi de exemplu.Exemplul tau cu filmul pus pe FFWD e la fel de bun. Problema este ca daca Dumnezeu a intervenit in orice fel pentru a manipula evolutia vietii ar trebui sa cercetam acest lucru, si deci Intelligent Design ramane singura optiune pe care o avem. Pentru ca daca vrei sa descoperi ceva trebuie sa admiti ca este o sansa ca acel ceva sa existe, ori stiinta actuala va cauta intotdeauna explicatii naturaliste.Nu e destul numai sa afirmi ca Dumnezeu a intervenit intr-un mod pe care stiinta nu-l intelege pentru ca asa o sa accepti intotdeauna orice explicatie naturalista cat de cat acceptabila iar tu o sa convingi din ce in ce mai putini oameni.