Cu prilejul audientei generale de astazi, Sanctitatea Sa a vorbit, inainte de cuvantul de invatatura, despre actul mai putin obisnuit al renuntarii la slujirea sa. "Am facut-o in deplina libertate si pentru binele Bisericii" a explicat suveranul pontif, subliniind ca "m-am rugat indelung si mi-am cercetat cugetul in fata lui Dumnezeu, constient de seriozitatea unui astfel de act, dar constient, in acelasi timp, ca nu mai sunt in masura sa implinesc slujirea petrina cu forta care este necesara".
"Sunt sustinut si luminat de certitudinea ca Biserica apartine lui Cristos, care o va indruma si o va ingriji" a mai spus suveranul pontif. "Va multumesc tuturor pentru iubirea si pentru rugaciunile cu care m-ati insotit", a continuat, adaugand ca a "simtit intr-un mod aproape fizic rugaciunile Bisericii" pentru el in aceste ultime zile, zile "care nu au fost usoare pentru mine". "Iubirea Bisericii, rugaciunile voastre, ma poarta. Continuati sa va rugati pentru mine, pentru Biserica, pentru viitorul Papa. Domnul va conduce viitorul" a incheiat Sfantul Parinte.
Sursa:
http://www.la-croix.com/Religion/Act...3-02-13-910635