View Single Post
Vechi 13.02.2013, 15:11:18
Nastya
Guest

Implicit

1. Am fost o mare admiratoare a lui Darwin si i-am citit cartile. Si cred in contiunare ca este om de stiinta si ca prin cartile sale omenirea a gasit raspuns la multe din intrebarile pe care si le-a pus de-a lungul timpului.
Nu am fost si nu sunt de acord cu Eugeniá. Si nu cred ca la asta s-a gandit Darwin. Nu sunt de acord cu niciun fel de razboi (nu exista razboi drept). Nu cred in extremism sub nicio forma de manifestare(deci nici in extremismul religios).

Mi-au placut dintotdeauna geografia si biologia(anatomia si mai ales, fiziologia pentru ca iti descopera perfectiunea corpului omenesc: care „e facut de un mare mester” spune Parintele Arsenie Papacioc); si cartile care au ca subiect: calatoriile omului in lume, marile descoperiri geografice; asa am calatorit cu mintea peste tot in lume; am trait intr-un timp cand era o mare bucurie sa citesti; si carti au fost dintotdeauna in biblioteci; nu aparuse internetul care, in cel mai fericit caz, poate sa fie o sursa de informare (daca mergi din site in site si ajungi poate la postarea initiala: nemodificata) dar nu cred ca poate sa fie o sursa de cunoastere.

2. Cand am invatat sa cred in Dumnezeu, i-am dat stiintei ce este al stiintei si l-am lasat pe Darwin pe un alt raft al bibliotecii din sufeltul meu, respectandu-l in continuare pentru adevarurile pe care le-a descoperit.

Cand am invatat sa vorbesc cu Dumnezeu (cum spune Parintele Rafail Noica) am inteles ca lumea in care traim este lumea creata de Dumnezeu, dar modificata de pacatul originar al lui Adam (si al Evei) si atunci si legile sunt altfel. Cred ca acestea sunt legile pe care le cauta omul si le-a descoperit, partial si prin Darwin.

Intr-o lume perfecta creata de Dumnezeu (asa cum era lumea inainte de pacatul originar) caprioara n-ar fi ucisa de lup, ca lupul sa traiasca; nici puiul de vultur (mai putintel la trupusor si mai putin rapid in miscari) n-ar fi murit, in favoarea dezvoltarii puiului celui mai puternic.
In lumea creata de Dumnezeu, nu putea sa existe: invidie, ură, viol, incest, mânie, război, bomba atomica, bogatie/saracie, crima, foame/foamete, moarte, (deci nici moarte cerebrala declarata astfel ca sa putem sa hacuim mortii IN LEGALITATE) etc.

Cand am invatat despre Iubirea de Dumnezeu si Iubirea lui Dumnezeu, am inteles ca Iubirea este vesnica; Iubirea ne deosebeste pe noi crestinii (daca suntem crestini) de toate celelate neamuri. Si atunci, n-ai cum sa clevetesti, sa urasti, sa crezi ca tie ti se cuvine mai mult decat celuilalt, sa crezi ca esti mai bun sau mai destept sau mai indreptatit decat aproapele care - ne place sau nu ne place - este orice om, pentru ca toti oamenii au fost creati de Dumnezeu, si Dumnezeu nu este partinitor.

<<Iar Petru, deschizându-și gura, a zis: „Cu adevărat cunosc că Domnul nu este părtinitor, ci, în orice neam, celui ce se teme de El și face dreptate, bineplăcut îi este
cuvântul pe care El l-a trimis fiilor lui Israel, binevestind pacea prin Iisus Hristos. – Acesta este Domn al tuturor –. >>(Fapte 10, 34-36)

<<Și dacă-L chemați ca pe un Tată pe Cel ce cu nepărtinire judecă după lucrarea fiecăruia, trăiți-vă întru frică zilele vremelniciei voastre (f),>> (1Petru 1,17)
f) Zilele vremelniciei: viața de pe pământ văzută ca un exil.
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php

In lumea creata de Dumnezeu nu poate sa fie vorba de eutanasie, fie ea chiar si asistata, pentru ca avem porunca: Sa nu ucizi! (Iesirea 20,13)

<<Și l-a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; bărbat și femeie i-a făcut.>> Facerea 1, 27

<<Cel ce va vărsa sânge de om, de către om îi va fi sângele vărsat, căci după chipul lui Dumnezeu l-a făcut Dumnezeu pe om (c). >>Facerea 9,6
c) Viața Îi aparține lui Dumnezeu, căci El i-a dat-o fiecăruia. A atenta la viața omului înseamnă a atenta la însuși chipul lui Dumnezeu.>>
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php
Reply With Quote