View Single Post
  #592  
Vechi 13.02.2013, 15:34:16
Nastya
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit Libertatea, da; nu însă și autorizația...

Lumea in care traim, lumea transformata de om dupa pacatele sale si prin pacatul adaugat si de mine si de dumneavoastra si de toti oamenii de la Izgonirea lui Adam din Rai si pana la sfarsitul Lumii; Lumea in care traim care a cuprins in pacat si plantele si animalele si apele si muntii si tot; Lumea in care traim, lumea asta – modificata – prin pacatul originar si pacatele noastre are alte legi si atunci are si stiinta potrivita acestora.

E absurd sa-ti explici Creatia lui Dumnezeu cu argumente din stiinta si invers.
Oameni buni, cum sa ni-L explicam pe Dumnezeu? Cu ce? Cu mintea noastra? Pai, unde mai e smerenia? Pe Dumnezeu trebuie sa-L iubim, adica sa-I respectam poruncile.....

Bine ar fi sa credem de-adevarat ca Dumnezeu a facut Lumea in 6 zile si ca in a VII-a S-a odihnit. Fara sa vrem sa dovedim asta. Fara sa vrem sa vedem asta.
Si sa lasam stiinta cu ale ei.
In felul acesta stiinta este cu ale ei, iar omul are credinta in Dumnezeu si in puterea Lui deplina asupra tuturor celor vazute si nevazute pe care El Insusi le-a creat. Noi doar le-am transformat prin pacat. Si sa nu uitam!!

Tot ceea ce se intampla in lumea asta, in care traim, este vointa omului, Dumnezeu doar ne ingaduie actiunile pentru ca nu ne considera robi. Si pentru ca, mantuirea este o posibilitate, o optiune a noastra, a celor pacatosi, nu este o garantie, nu este o obligatie. DUMNEZEU NE DA MANTUIREA dar nu ne obliga sa ne mantuim. Alegerea ne apartine. Pentru ca suntem liberi.

Sa nu confundam Intelepciunea lui Dumnezeu cu Intelepciunea acestei lumi.


<<Înțelepciunea a cârmuit lumea încă de la început.
<<Ea l-a ocrotit pe tatăl lumii (a),
pe el, cel plămădit întâi, cel ce singur a fost zidit;
ea l-a scos din propriul lui păcat
și i-a dat putere să stăpânească totul.>>(Sol 10,1-2)

a) „Tatăl lumii“: e vorba de Adam, numit astfel pentru că el a fost începutul speciei umane. De aici, în capitolele următoare: Înțelepciunea și Dumnezeu în istorie. Sunt evocate evenimente care pot fi reperate prin sistemul referențial (trimiteri).>>

<<El dintru început l-a făcut pe om și l-a lăsat în mâinile sfatului său.>>(a)(Sir 15,14)
a) I-a dăruit libertatea de a se sfătui cu sine însuși, adică libertatea de a alege (idee ilustrată în următoarele trei versete).

<<Foc și apă ți-a pus dinainte:
unde vei vrea, acolo-ți vei întinde mâna
Dacă vrei, Îi vei păzi poruncile și cu credincioșie vei săvârși ceea ce-I place. În fața oamenilor sunt viața și moartea:
fiecăruia i se va da ceea ce-i place.

Căci mare e înțelepciunea Domnului;
tare e El întru putere, și pe toate le vede
Ochii Săi sunt peste cei ce se tem de El, El cunoaște toate lucrările omului.
Nimănui nu i-a poruncit să fie nelegiuit și nimănui nu i-a dat împuternicirea de a păcătui.(b)>>
(Sir 15,14-20)
b) Libertatea, da; nu însă și autorizația. >>
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php

Last edited by Nastya; 13.02.2013 at 15:36:52.
Reply With Quote