View Single Post
Vechi 13.02.2013, 15:43:21
Nastya
Guest

Implicit Pierde-voi înțelepciunea înțelepților

Dumnezeu ne spune ca va pierde Intelepciunea acestei lumi:

<<Că scris este: Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și deșteptăciunea celor deștepți o voi ascunde. Unde este înțeleptul? unde este cărturarul? unde este întrebătorul acestui veac? Oare n'a arătat Dumnezeu drept nebună înțelepciunea lumii acesteia? Că de vreme ce prin înțelepciune lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu întru'nțelepciunea lui Dumnezeu, atunci, pe cei ce cred a binevoit Dumnezeu să-i mântuiască prin nebunia propovăduirii. >>(1Corinteni, 19-21)

<<În vremea aceea, luând Iisus cuvântul, a zis: „Mulțumescu-Ți Ție, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și pricepuți și le-ai descoperit pruncilor.>>(Matei 11,25)
<<și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu, și tot gândul îl robim spre supunerea față de Hristos,>>(2Cor,10,5)

(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php

Dumnezeu ne arata ca important este sa credem, fara dovezi. Un credincios n-are nevoie de dovezi si nici de semne, pentru ca este scris:

<<Că eu nu mă rușinez de Evanghelia lui Hristos; pentru că ea este putere a lui Dumnezeu spre mântuire tot celui ce crede, întâi iudeului și de asemenea elinului. Căci în ea dreptatea lui Dumnezeu se descoperă din credință spre credință, așa cum este scris: IAR DREPTUL DIN CREDINȚĂ VA TRĂI. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și nedreptatea oamenilor care țin adevărul în robia nedreptății. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este arătat întru ei; căci Dumnezeu le-a arătat-o: Încă de la facerea lumii, cele nevăzute ale Lui – adică veșnica Sa putere și dumnezeirea – prin cugetare se văd din făpturi; așa că ei n'au cuvânt de apărare (o), căci deși L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu ca pe Dumnezeu L-au slăvit și nici nu I-au mulțumit, ci'n cugetările lor s'au rătăcit și inima lor cea neînțelegătoare s'a întunecat. (Romani 1, 16-22)>>
o) De vreme ce inteligența umană Îl poate percepe pe Dumnezeu din creația Sa, omul nu poate pretinde că n'a avut posibilitatea de a-L cunoaște și recunoaște.

Lumea in care traim, este Lumea in care STAPANUL este Dumnezeu si ne ingaduie sa traim asa cum ne-am asezat, conform cu dorintele noastre satisfacute de libertatea care ne face si raspunzatori nu numai beneficiari, dar stapanitorul acestei lumi, create de noi prin pacat este satana. De aici.......

<<Și pe acestea vi le-am spus acum, mai înainte ca ele să fie, pentru ca să credeți atunci când vor fi. Multe nu voi mai grăi cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi; și el întru Mine n'are nimic e, ci pentru ca să cunoască lumea că Eu Îl iubesc pe Tatăl și că Eu fac așa cum Tatăl Mi-a poruncit... Sculați-vă, să mergem de aici! >>(Ioan 14, 29-31)
{e) Pentru „stăpânitorul acestei lumi“ vezi nota de la In 12, 31. Satana nu are nimic în comun cu Hristos și nici o putere asupră-I, dar Iisus îi acceptă biruința temporară ca preț al iubirii și ascultării Sale față de Tatăl (vezi versetul următor).}

<<Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia (h) va fi aruncat afară.>>(Ioan12,31)
{h) = Satana, a cărui domnie se va prăbuși prin moartea și învierea lui Hristos}.

<<Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu vi-L voi trimite de la Tatăl, Duhul Adevărului, Cel ce din Tatăl purcede a, Acela va mărturisi despre Mine
Dar și voi mărturisiți, pentru că de la'nceput sunteți cu Mine.>> (Ioan 15, 26-27)

{a) Purcederea (de la latinescul procedo) este mișcarea prin care Duhul Sfânt izvorăște din
Tatăl și Se odihnește în Fiul, într'o permanentă comuniune treimică. Sfântul Duh este și „Duhul Adevărului“, pentru că prin el și prin lucrarea Sa în lume cunoaștem adevărul total despre Dumnezeu. Text fundamental pentru elaborarea și formularea articolului 8 din Simbolul Credinței.}

Reply With Quote