View Single Post
Vechi 13.02.2013, 23:53:20
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Urme fizice ale Creatorului, ce pot fi cercetate stiintific (epistemologie) nu sunt in creatie caci "Duh este Dumnezeu".
Daca Dumnezeu ar fi putut fi cunoscut in creatie direct, personal intr-un mod senzorial (epistemologic), deci domeniul stiintific, atunci la Sfanta Scriptura am fi avut cateva capitole stiintifice (vreo paradigma stiintifica) care sa ne invete cum sa il cunoasatem personal pe Dumnezeu prin niste ecuatii...

Daca ar fi existat urme fizice ale Creatorului in creatie oare Sfintii Parinti (vazatori in harul Duhului Sfant: Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Luca al Crimeii, Sfantul Simeon Noul Teolog...) nu le-ar fi aratat (chiar daca nu le-ar fi putut explica stiintific intr-un mod eshaustiv)?

Doar prin conlucrare cu harul Duhului Sfant putem intelege sensul existential al Creatiei si sa vedem energia eterogena a Creatorului in Creatie...

Sunt de parere ca pronia divina nu poate fi contestata intrucat stiinta nu va putea niciodata oferi vreo explicatie stiintifica a acestui mod de functionare al universului...

"Duhul este cel care da viata"... si "cerul si pamantul vor trece" si "am vazut cer nou si pamant nou".

Doamne ajuta.
Urme exista deja in mecanica cuantica pentru cine vrea sa le vada. Nu inteleg care ar fi motivul pentru care nu le-am cauta si in biologie. Si daca am gasi urme ale creatiei, asta nu ar insemna ca Dumnezeu ni se descopera pe deplin, fiecare va ramane cu religia lui, iar altii legati de material vor vedea in asta urme ale vreunei civilizatii extraterestre. Problema este : de ce anume se tem evolutionistii asa de tare ? De ce anume deranjeaza numai auzul cuvantului Dumnezeu ? Daca teoria lor este adevarata atunci va ramane adevarata si daca sunt altii care cauta urme ale creatiei.Newton a vazut in descoperirile lui urme ale Creatorului, asta nu l-a facut sa fie mai putin stiintific sau corect din punct de vedere teologic.La fel si Copernic,Galilei,Kepler,Maxwell,Faraday,Kelvin etc.La fel atatia alti oameni de stiinta care au fost crestini. Interpretarea ramane la latitudinea teologilor. Dar ei toti au vazut in descoperirile lor mana Creatorului si probabil au adus pe multi altii la credinta.
Reply With Quote