domnule, suntetzi una mai disperata ca alta, poi dai incolo de draci shi demoni shi ighemoni, dar ce crezi ca viatza este un dat? este un dar! crezi ca scapi de hotararea lui Dumnezeu prin tot felul de ritualuri bizare albe sau negre? cum ne spune annna sa ne infricosheze, sau pacatoasa sarmana care a ramas cu sugestia respectiva? dar jeny draga, foarte frumos mesajul tau sufletesc shi trist totodata, dar prin botez s-au shters toate influentzele de la bunica sau strabunica, shi apoi in Biblie se spune ca era un sfant caruia ii spuneau dracii tot adevarul shi-l inshtintza mereu cu toate cele... shi multe erau adevarate... dar o singura data minte shi gata te-ai prepadit, sau invers minte intr-una si o singura data spune adevarul shi l-ai crezut shi incepi sa-l adulezi sau tace intr-una shi o singura data vorbeshte shi te-a terminat... poi da-i incolo de necuratzi ca sunt mincinoshi shi batjocoritori.... da-i incolo...
domne, m-atzi disperat shi pe mine ca ma simtzeam ca in harry potter intr-un univers de coshmar shi de credintze halucinante, m-atzi infricoshat rau de tot... brrr...
oricum, jeny11 draga, imi pare rau pentru mortzii tai, shi annna sarmana, o daca asha avea shi eu o picatura din ravna ta... mai putzin ritualurile aberante cu care cercai sa ne scapi, dar daca ash reushi sa ma rog shi eu ca shi tine vai ce bine mi-ar parea, ca eu doar ca un casetofon stricat o fac, asta cand imi mai aduca aminte, dar nu rugaciuni adevarate shi frumoase, ci doar alea simple ca pentru proshti nu fiindca ma smeresc ci fiindca n-am tzinere de minte... mai mult tzin minte tot felul de prostii care-mi gadila orgoliul...
pacatoasa, dumneata tot mai cochetezi cu minciunile de la tziganca?
ca shtie cand o sa mori, shi se dovedeshte, poi daca te rogi la dumnezeu sa schimbe, el se indura iubitorul de oameni shi mori sau mai repede sau mai tarziu, sau te lasa chiar sa mori la data stabilita ca shi pe PF Teoctist, ca am intzeles ca acesta shtia ca va muri cu catziva ani inainte, ca aflase de la un calugar prooroc...
dar viatza este un DAR shi nu un DAT ca asha ne-a invatzat Maica Siluana shi am impresia ca nu un ritual pagan al groazei shi vrajitoriei, ci sfinte ritualuri ale duhului shi nu ale literei, ale dragostei shi smereniei curate cu inima :)
Doamne ajuta,
de sarbatoarea Intrarii in Biserica a preasf. Marii...
|