View Single Post
Vechi 14.02.2013, 09:23:14
Annyta
Guest

Implicit

[quote=fallen;503379]
Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cel mai drag îmi este părintele meu duhovnic, de la o biserică din București, însă nu mă simt în măsură de a descrie în cuvinte "relația" noastră. Este foarte important pentru mine că am găsit persoana (acum aproape 10 ani) căreia să îi pot spune problemele, frământările, păcatele mele... și de la care să primesc cuvântul ziditor. Are un stil mai lapidar și direct, dar mi-au rămas vii în memorie multe dintre "dialogurile" noastre (vorbite sau simțite). Este bucuria, întărirea și elementul meu de stabilitate...

/QUOTE]

Ma bucur pt tine ca aceasta "relatie" a putut sa dureze 10 ani. Nu ai avut momente de indoiala, de dezamagire, in care sa risti sa iti pierzi increderea?
Am mai avut momente de îndoială, poate și de dezamăgire... În unul din aceste momente am fost la mănăstirea Antim și am vorbit cu un părinte călugar, am mai scris despre asta. Acest părinte mi-a spus, printre altele, să-l ascult pe duhovnicul meu. Așa că am continuat să mă spovedesc și să-mi fac canonul primit de la părintele duhovnic. După un timp, starea mea generală proastă, de depresie, deznădejde... s-a risipit.
Pot spune că părintele duhovnic mi s-a părut potrivit pentru mine de când l-am cunoscut. La un momentat dat mi-am făgăduit mie că nu mă voi "despărți" de el și îi voi urma mereu sfatul. Starea cea proastă de deznădejde, îndoieli șamd venise după o boacănă pe o făcusem, neurmându-i cuvântul, într-o chestiune de altfel destul de clară. Adică nu aveam cum să învinuiesc pe altcineva pentru consecințele faptelor mele.
Slavă Domnului că lucrurile s-au liniștit și că această legătură cu părintele duhovnic nu s-a deteriorat!
Reply With Quote