View Single Post
Vechi 14.02.2013, 21:06:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugăciune de umilință

Stăpâne Hristoase, Dumnezeule, Mult Îndurate și Mult Milostive, Cel Ce pentru mântuirea omului celui rătăcit prin pustia păcatelor nu Te-ai rușinat a Te îmbrăca cu acoperământul firii omenești, rămânând neschimbat Dumnezeu, caută-mă și pe mine, cel înghițit de adâncul patimilor, și mă întoarce în cărările cele însorite ale pocăinței. Cel Ce primești lacrimile cele de umilință ale celor greșiți, nu Te întoarce nici dinspre mine, cel ce am arătat sufletul meu deșert al împietririi. Ci numai cu cuvântul poruncii Tale celei dumnezeiești fă să-mi răsară mie izvorul gândurilor umilinței, ca să-mi adăp setea neîncetată de mântuire.
Cel Ce asculți neîncetat glasurile heruvimilor și toate le prefaci cu voia Ta cea dumnezeiască și desăvârșită, cuvânt de înțelepciune fă să rodească și în pomul minții mele cel plin de frunzele patimilor, ca pe ramurile gândurilor mele să se odihnească precum păsările îngeri viersuind laude dumnezeiești.
Cel Ce ai primit mir de la femeia cea căzută și ai ridicat-o pe ea cu mâna Ta cea tare la înălțimea pocăinței, primește și mirul cel stricăcios al cuvintelor mele și dă-mi în schimb Tu, ca Un Dumnezeu, mirul înțelepciunii celei nestricăcioase ca să slăvesc numele Tău în veci.
Cel Ce pe vameș numai prin cuvânt ai îndreptat și prin același cuvânt dumnezeiesc cu putere ai înviat pe Lazăr din mormânt, cuvântul Evangheliei Tale să trezească și sufletul meu din somnul patimilor și să-l facă râvnitor spre alergarea în căile poruncilor Tale.
Cel Ce ai deschis celui orb ochii sufletului și ai trupului, pe mine, cel orbit la minte de roiul gândurilor celor rele mă luminează și arată sufletul meu ca un fagure plin de mierea cuvintelor înțelepciunii Tale.
Cel Ce ești Adevărul Cel neclintit, pe mine, cel îmbrăcat cu hainele minciunii și ale fățărniciei, dezbracă-mă de toată nedreptatea și dăruiește-mi veșmântul cel luminat al pocăinței, ca să mă izbăvesc de noaptea cea cumplită a căderii în păcat.
Cel Ce ai dăruit Sfântului Apostol Petru cheile Împărăției cerurilor, cu cheia rugăciunilor lui descuie-mi și mie ușa pocăinței și pune-mi înainte ospățul mântuirii, ca să mă veselesc gânditor cu îngerii, cei ce se bucură cu bucurie mare pentru un suflet care se întoarce de pe căile rătăcirii.
Cel Ce ai pus tuturor la îndemână pocăința ca să se izbăvească de focul cel veșnic, din focul patimilor mă scoate pe mine, tinzându-mi mâna Ta cea tare care ai binevoit să fie pironită pe Cruce ca să scrii cu sângele Tău adus ca jertfă pe Adam cel omorât de păcat în cartea vieții.
Cel Ce nu ai lăsat până în sfârșit făptura mâinilor Tale să se piardă pe calea înșelăciunii, rânduiește-mi și mie vreme însorită de pocăință, alungând norii cei negri ai patimilor mele și înțelepțindu-mă a lucra cele spre mântuire spre slava Ta.
Cel Ce cercetezi cu nespusă milostivire pe cei nevrednici de mila Ta din pricina mulțimii păcatelor și întru lumina iubirii Tale veselești sufletele drepților, primește neputincioasele mele cuvinte de mulțumire pentru binefacerile cele știute și neștiute, dăruite din prisosul iubirii Tale de oameni.
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, dăruiește pace lumii Tale, risipind sfaturile celor răucredincioși, ca totdeauna să slujim Ție întru curăție, aducându-Ți jertfe de laudă și de mulțumire și slăvindu-Te în toată vremea împreună cu Tatăl Cel fără de început și cu Duhul Cel Mângâietor al sufletelor cu razele darului Său. Amin.