Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu
De unde vine? De la cineva care probabil ne domina in rautate.
|
Dominare?
Pai spovedania si Sfanta impartasanie ce rol mai are daca intre noi ne aratam muschii si castiga ala care merge mai mult la sala?
Eu una asi citi despre akedie si leacurile pentru tamaduirea ei!
Am un link care apare la semnatura mea ...
Citat:
In alta ordine de idei, vad ca tu nu faci distinctie intre vrajmasul-diavol si vrajmasul-om, cel care te dusmaneste si-ti creaza neplaceri lumesti. Astfel pe unul trebuie sa-l urasti, iar pentru celalalt trebuie sa te rogi, ca sa nu te mai apuce cascatul "din senin"...
|
vrajmasul-om sluga cui este oare?
Nu tot aceasi lele cu alta palarie? Diferenta consta intr-adevar dupa cum ai spus: ,,astfel pe unul trebuie sa-l urasti, iar pentru celalalt trebuie sa te rogi"
dar nu pentru a evita cascatul...caci dupa cum explici tu lucrurile, ar trebui sa fim o lume de ,,cascati"
Citat:
...din prea mare graba dupa "nimic", nu ai timp sa vezi, sa asculti, sa intelegi ce vrea Dumnezeu de la tine!...
|
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru, un thread de pe forumul nostru:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=6298&page=19
si care zice asa:
Rugaciune de lasare in voia Domnului
In mainile milostivirii Tale celei mari,o,Dumnezeul meu,incredintez sufletul si trupul meu,simtirile si graiurile mele,sfaturile si gandurile mele,lucrurile si toate cele trbuincioase ale trupului si sufletului meu.
Iar Tu,deci,binecuvinteaza-ma,miluieste-ma si ma izbaveste de tot raul,ca petrecand viata fara de pacat,in toate zilele vietii mele,sa ajung la viata cea vesnica cu Sfintii Tai,in Imparatia Ta si cu dansii sa Te slavesc in veci.Amin
Si altele in care cerem sa intelegem care este voia Lui...
Si daca eu in urma acestora nu pricep, asta e. Necazul meu!
Ferice de tine daca sti. Si daca sti, noua/mie de nu=mi spui ca un bun frate ortodox ce imi esti?