Citat:
În prealabil postat de leonte
Ce te face sa crezi ca eu fac altceva decat ceea ce este potrivit cu papucii pe care i-am incaltat?
|
De pastor protestant?
Nici eu nu intreb retoric, ci chiar doresc sa imi raspunzi: Carei confesiuni apartii?
Din moment ce tu propui ca episcopii ortodocsi sa fie evaluati in priviinta harului de catre "frati" "prooroci", aceasta nu este crediinta ortodoxa, oricat de modernisti am fi in gandire.
Eu la noi la ortodocsi in zilele noastre, inca nu am intalnit vreunul care sa se considere prooroc sau sa fie considerat prooroc de catre alti ortodocsi. Despre prooroci, vorbit in limbi si alte asemenea, in zilele noastre nu am auzit decat din directia protestantilor.
Ma mir cum de altora scapa subtil acest detaliu.
Fara Sfintele Taine, noi nu sintem ortodocsi. Fara preoti, noi nu am mai avea Sfinte Taine, ci am fi la fel de lipsiti precum protestantii. Fara episcopi nu am avea preoti, intrucat preotul slujeste in numele episcopului. Fara episcopi, adica urmasi directi ai sfintilor apostoli, noi nu am mai fi ortodocsi, ci am fi asemenea "fratilor" protestanti.
Spunea cineva la un moment dat: bate pastorul si turma se va risipi!
Cine altcineva ar dori ca noi, turma ortodoxa, sa ramanem fara pastorii nostrii episcopii, asa cum propui tu?
Atunci cand contesti harul unor episcopi, contesti harul si validitatea Sfintelor Taine a tuturor preotilor hirotoniti de aceia precum si a preotilor (si a Sfintelor Taine savarsite de ei) care slujesc in numele acelor episcopi.
Practic (nu stiu daca tu constientizezi gravitatea afirmatiilor tale), este ca si cand ai spune ca o parte din credinciosii ortodocsi nu s-au impartasit cu Trupul si Sangele Lui Hristos!
Deci, repet intrebarea: carei confesiuni apartii?