Citat:
În prealabil postat de bin000
Nu,nu-i cearta nimeni pe fizicieni ,ca se cearta singuri intre ei mai ales de cand cu cuantica si pisicile moarte-vii.
Dawkins habar nu are care e titlul complet al "operei" lui Darwin. http:// www.youtube.com/watch?v=Hv2U2Xp2Nu8
Ha ha ,planetele sunt aduse in sprijinul evolutiei biologice.Nu prea se descurca cu logica nici Darwin nici Dawkins.Nu sesizeaza diferenta intre sistem viu si sistem neviu tocmai de aia a inventat idea "simpla" a evolutionismului care a fost adoptata cu urale pentru ca oferea iluzia lasarii lui Dumnezeu in afara jocului,rol care e luat de oamenii de stiinta(trufasi).Darwin a uitat sa ne spuna ce-i cu legile care guverneaza planetele de unde au aparut ele,dar fiind biolog n-are de unde sti,de fapt nici fizicienii nu stiu si o trec pe Copenhaga si pisici schoedereze.
Nu-i pune la colt pe fizicieni ca ei confirma primul verset din Biblie cu teoria Big-Bangului si mai fac si alte lucruri utile.
Despre cele 2 miliarde de ani ,asa o fi .Biblia spune ca Dumnezeu a creat o materie primordiala din care a construit universul.Chiar daca zilele Facerii ar fi zile normale,nimeni nu stie cat timp a stat materia prima primordiala la dospit pana incepe sa o prelucreze Dumnezeu.
|
E deptul fiecarui om sa caute, sa afle, sa confirme sau sa infirme ipoteze, teorii etc. Omul este liber. Dar campania anti darwinism/ pro – Creationimul stiintific + Design-ul inteligent mi se pare lipsita de sens.
Nu cred ca putem sa cuprindem maretia Creatiei lui Dumnezeu cu mintea noastra si nici macar prin parelele interminabile intre stiinta si Creationism.
Doar Adevarul lui Dumnezeu este ADEVARUL si este vesnic.
Cine crede in Dumnezeu nu are nevoie de argumente stiintifice pentru credinta sa.
Ar trebui sa ne fie de ajuns: „Cred Doamne, ajuta necredintei mele.” (Marcu 9,24).
Spuneti dvs.: <<Nu-i pune la colt pe fizicieni ca ei confirma primul verset din Biblie cu teoria Big-Bangului si mai fac si alte lucruri utile.>>
Primul verset din Biblie:
<<La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul.>> Facerea, 1, 1
Acesta e Big – Bangul?
Lumea in care traim este Lumea in care STAPANUL este Dumnezeu si ne ingaduie sa traim asa cum ne-am priceput de la Adam incoace, in dubla noastra calitate de oameni liberi /oameni raspunzatori. Stapanitorul acestei lumi, create de noi prin pacat este satana. De aici si stiinta noastra pe care nu putem sa o punem de acord cu Intelepciunea lui Dumnezeu, pentru ca n-au nimic in comun.
Tocmai de aceea ne spune cuvantul lui Dumnezeu in Biblie:
<<Că scris este: Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și deșteptăciunea celor deștepți o voi ascunde. Unde este înțeleptul? unde este cărturarul? unde este întrebătorul acestui veac? Oare n'a arătat Dumnezeu drept nebună înțelepciunea lumii acesteia? Că de vreme ce prin înțelepciune lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu întru'nțelepciunea lui Dumnezeu, atunci, pe cei ce cred a binevoit Dumnezeu să-i mântuiască prin nebunia propovăduirii. >>(1Corinteni, 19-21)
Deci: rostul omului este sa-L caute pe Dumnezeu, sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Prin stiinta, nu poate s-o faca.
Extinzand, inseamna ca nicio stiinta nu-L poate defini pe Dumnezeu. Creatura nu poate intelege Creatorul. Si nu-L poate cuprinde cu mintea.
<<Că eu nu mă rușinez de Evanghelia lui Hristos; pentru că ea este putere a lui Dumnezeu spre mântuire tot celui ce crede, întâi iudeului și de asemenea elinului. Căci în ea dreptatea lui Dumnezeu se descoperă din credință spre credință, așa cum este scris: IAR DREPTUL DIN CREDINȚĂ VA TRĂI. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și nedreptatea oamenilor care țin adevărul în robia nedreptății. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este arătat întru ei; căci Dumnezeu le-a arătat-o: Încă de la facerea lumii, cele nevăzute ale Lui – adică veșnica Sa putere și dumnezeirea – prin cugetare se văd din făpturi; așa că ei n'au cuvânt de apărare (o), căci deși L-au cunoscut pe Dumnezeu, nu ca pe Dumnezeu L-au slăvit și nici nu I-au mulțumit, ci'n cugetările lor s'au rătăcit și inima lor cea neînțelegătoare s'a întunecat. (Romani 1, 16-22)>>
o) De vreme ce inteligența umană Îl poate percepe pe Dumnezeu din creația Sa, omul nu poate pretinde că n'a avut posibilitatea de a-L cunoaște și recunoaște.
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
<<Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu vi-L voi trimite de la Tatăl, Duhul Adevărului, Cel ce din Tatăl purcede (a), Acela va mărturisi despre Mine
Dar și voi mărturisiți, pentru că de la'nceput sunteți cu Mine.>> (Ioan 15, 26-27)
{a) Purcederea (de la latinescul procedo) este mișcarea prin care Duhul Sfânt izvorăște din
Tatăl și Se odihnește în Fiul, într'o permanentă comuniune treimică. Sfântul Duh este și „Duhul Adevărului“, pentru că prin el și prin lucrarea Sa în lume cunoaștem adevărul total despre Dumnezeu. Text fundamental pentru elaborarea și formularea articolului 8 din Simbolul Credinței.}
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA)
http://www.dervent.ro/biblia.php
Va doresc sa reusiti sa descoperiti Adevarul.